Pes odmítá opustit trosky domu, poté co jej zničili Rusové a zabili mu rodinu.

VIDEO: Pes odmítá opustit ruiny domu, kde mu zemřela rodina. Záběry z Ukrajiny dojaly svět!

Tragické záběry výbuchem zničeného domu z Ukrajiny dojaly v těchto dnech celý svět. Ukazují psa, který odmítá opustit ruiny domu poté, co v nich zahynula celá „jeho“ rodina.

V obci Synelnykove v Dnipropetrovské oblasti dostal v pátek zásah rodinný dům. 19. dubna Rusové na oblast zaútočili bombami a zničili čtyři rodinné domy a dalších 30 silně poškodili.

V jednom z domů zahynula babička, matka, čtrnáctiletá dcera a osmiletý syn. Šestiletý syn je ve vážném stavu v nemocnici. Záchranáři následně natočili nešťastného psa zabité rodiny, který strašný útok přežil a nechce trosky domu opustit.

Tragédie na Ukrajině se opakuje

Před rokem celý svět podobně dojaly záběry na psa jménem Krym. Tehdy se stal úplně stejný příběh. Celá rodina byla zabita ruskými bombami a jen pes zůstal sedět na troskách domu. Tragédii nemohl přežít a později zemřel žalem na zástavu srdce.

„Uplynul celý rok. A válka stále trvá a bohužel podobná tragédie se opakuje,“ informují světová média.

Americká Sněmovna schválila finanční pomoc Ukrajině

Na Ukrajinu teď půjde výrazná finanční pomoc. Kromě pomoci, kterou organizuje Česká republika, dnes americká Sněmovna reprezentantů schválila návrhy zákonů, které zahrnují zahraniční vojenskou pomoc v celkové výši 95 miliard dolarů, tedy 2,25 bilionu korun.

Na Ukrajinu mají jít zhruba dvě třetiny této částky, zbytek pak dostane Izrael a partneři USA v jihovýchodní Asii, především Tchaj-wan. Schválení pomoci měsíce bránily vnitropolitické spory v Kongresu.

Čtvrtý návrh zákona by podle amerických médií mohl vést k celostátnímu zákazu sítě TikTok, u níž se činitelé obávají čínské špionáže, rozsáhlým sankcím vůči Íránu či využití zmražených ruských aktiv k podpoře Ukrajiny bránící se ruské invazi.

Podle médií by měl Senát návrhy hladce schválit a následně je podepíše prezident Joe Biden.

Premiér Petr Fiala: Mám radost!

„Mám velkou radost, že Sněmovna reprezentantů schválila balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael. Jednání s klíčovými americkými kongresmany, která jsem absolvoval tento týden ve Washingtonu, byla velmi přínosná a vstřícná a naplňovala mě optimismem,“ reagoval na rozhodnutí český premiér Petr Fiala.

„Věřil jsem, že je šance na posun dobrým směrem, a to se naplnilo. Je moc dobře, že si Joe Biden a jeho adminstrativa uvědomují, jak moc je spolupráce s Evropou a americká pomoc a aktivita pro Ukrajinu i světovou bezpečnost zásadní,“ uvedl Fiala.

Premiér míní, že Ukrajina se bude moci efektivněji bránit ruské agresi. „K tomu koneckonců přispívá i naše muniční iniciativa. Nyní se budeme s našimi spojenci soustředit na to, aby Ukrajina měla účinnou protileteckou obranu. Bezpečnost naší země a Evropy je naše priorita,“ dodal Fiala.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *