Kurýr Foodory močil přímo na ulici u rozvážkového auta. Zdroj: X/Jan Hrdlička

VIDEO: Kurýr Foodory se při doručení jídla vymočil uprostřed ulice

/VIDEO/ Kurýr Foodory, který se vymočí u otevřeného auta přímo na ulici a pak, aniž by si umyl ruce, doručuje jídlo. Nechutnou situaci zachytila kamera v Praze.

Známý influencer Luboš Kulíšek, který má na sociálních sítích přes 300 tisíc sledujících, si v pátek odpoledne objednal jídlo přes donáškovou službu Foodora. Když kurýr s jídlem dorazil, šel si pro zásilku dolů před dům. Celou situaci si přitom na mobil natáčel jeho přítel Jan Hrdlička, jak už to obvykle influenceři dělávají.

Když pak Honza Lubošovi ukázal, co natočil, nestačil se divit. „Mezi tím, co jsem šel pro jídlo, nebo se s ním vracel, začal kurýr přímo na ulici u otevřených dveří svého auta močit,“ řekl Luboš Kulíšek na videu na svém Instagramu.

Poté řidič domočil a důsledně „oklepal“, aniž by si mohl někde umýt ruce. „Jednak je dnes neuvěřitelné, že někdo močí takto přímo na ulici před lidmi a neskočí alespoň za keř, pokud je to akutní, a jednak následně zákazníkům předávat jídlo po vykonání potřeby bez patřičné hygieny je doslova nechutné,“ shodují se sledující na sociálních sítích.

Nechtělo se mi na tu objednávku ani sahat. Nicméně chápu, že jeden kurýr není odrazem celé společnosti,“ uvedl na svém Instagramu Kulíšek.

„Psal jsem na podporu, že bych chtěl vrátit peníze, a reakce byla taková, že pokud chci peníze, tak musím vrátit objednávku, která je teď momentálně v popelnici,“ dodal mladík.

Foodora kurýra propustila

Nyní už bude moci kurýr močit, kde se mu zachce. Foodora se totiž vyjádřila tak, že u ní musel ihned skončit. „Ve Foodora se snažíme, aby to, co děláme, přinášelo našim zákazníkům především pozitivní emoce. Incident, který se dnes odehrál, považujeme za nepřijatelný,“ reagovala firma na zveřejněné video.

Chování kurýra před předáním objednávky bylo nevhodné a zcela neprofesionální. Takové jednání nelze tolerovat, a proto byl okamžitě s dotyčným ukončen pracovní poměr. Milý Luboši, přijměte naši upřímnou omluvu,“ dodali zástupci Foodory.

Ta se tak nejen jako ve své reklamě stala skutečně virální.