Nehoda rogala v Nymburce. Foto: Lukáš Knespl

V Nymburku se zřítilo rogalo a začalo hořet, dva muži na místě zemřeli

V Nymburku se nedaleko elektrárny u Labe v sobotu zřítilo rogalo a začalo hořet. Zahynuli při tom dva lidé, příčiny neštěstí na místě vyšetřuje policie.

Neštěstí se stalo před polednem v blízkosti elektrárny v Nymburce. Rogalo s dvoučlennou posádkou podle svědků chvíli před tím létalo nad sídlištěm v Nymburce. Svědci popsali, že rogalo najednou začalo strmě klesat a následně havarovalo na břehu Labe u místní lávky.

Byl to hrozný pohled a strašná rána. Spadl jen kousek od místa, kde jsme právě byli. Běželi jsme mu na pomoc,“ popsala svědkyně Tereza Chaloupková. Na místo se ihned sjeli záchranáři, hasiči i policisté, oběma mužům v havarovaném rogalu už ale nedokázali pomoci.

Rogalo začalo po pádu hořet, posádka, kterou tvořili dva muži, na místě zemřela,“ upřesnila mluvčí středočeské policie Michaela Richterová s tím, že přesné okolnosti a příčiny nehody vyšetřují na místě policisté. Budou zjišťovat, zda se mohlo jednat o technickou závadu, chybu pilota, nebo kombinaci příčin.

Okolí místa nehody bude zřejmě celý den uzavřeno, policie místo obehnala páskami. Zbytky stroje si policie převeze k dalšímu expertnímu zkoumání a u těl zemřelých bude nařízena soudní pitva.