Evakuace pacientů z kralupské nemocnice. Foto: Záchranná služba ASČR

V Kralupské nemocnici nahlásili bombu! 56 pacientů se muselo evakuovat!

Těžce nemocné pacienty z Léčebny dlouhodobě nemocných museli v pátek v noci evakuovat záchranáři a hasiči. Anonym tam nahlásil umístění bomby!

Anonym nahlásil umístění bomby v nemocnici v Kralupech nad Vltavou kolem 20. hodiny. Z nemocnice muselo být evakuováno celkem 56 pacientů, zjistily Črzprávy.cz.

Většina jich musela být evakuována z oddělení Léčebny dlouhodobě nemocných. V LDN se přitom léčí obvykle vážně nemocní pacienti, na které může mít podobná událost velmi negativní dopad.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, kvůli zásahu byla uzavřena Mostní ulice. Podle policejního mluvčího Pavla Truxy se policisté snažili postupovat tak, aby co nejméně narušili provoz nemocnice. „Evakuováni byli především mobilní pacienti,“ sdělil Truxa.

„Z oddělení LDN bylo evakuováno 56 lidi, dva imobilni pacienty, kteří jsou trvale připojení na kyslíku, jsme převezli k observaci na jiná oddělení – ženu do Mělnické a muže do Slánské nemocnice, pacientů na lůžkách se evakuace netýkala,“ upřesnila mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Na zásahu se podílelo také 15 jednotek hasičů. V současné době je již zásah ukončen a všichni se vrátili zpět na své základny.

„Zásah končí a já doufám, že viník taky skončí, ale v base,“ prohlásila rázně hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).