Hana a Radek Ptáčkovi.

Srdce mám rozbité na milion kousků. Žena zemřelého psychologa Ptáčka posílá vzkaz do nebe!

Tolik to bolí! Hana Ptáčková oplakává svého muže Radka, který tento týden spáchal sebevraždu. Uznávaný psycholog Radek Ptáček byl nalezen mrtvý v Praze, zabít se odešel ohleduplně do hotelu.

Je to bolest, kterou paní Hana nemůže hned tak překonat. Její manžel, sympatický a pohledný muž, navíc příjemný a velmi vzdělaný, už není není na tomto světě. Těžko si jen představit, jak hrozné pocity teď zažívá manželka psychologa Radka Ptáčka, který byl tento týden nalezen mrtvý.

Radek Ptáček byl pohřešován od neděle

Elitní dětský psycholog, který mimo jiné vyučoval na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a často komentoval aktuální události ve zpravodajství v televizi, byl pohřešovaný od neděle 1. září, kdy odjel z domova údajně do práce. Za rodinou už se ale nevrátil, policie po něm v pondělí vyhlásila pátrání.

Pátrání mělo smutný konec, policie jej našla mrtvého v jednom z pražských hotelů. Mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová uvedla, že kriminalisté nezjistili nic, co by nasvědčovalo cizímu zavinění.

Zabil se v hotelu z ohleduplnosti

Podle odborníků Radek Ptáček sebevraždu plánoval a zvolil tento postup v hotelu s ohleduplností ke svým blízkým. Nechtěl, aby ho právě oni našli například doma a odjel se proto zabít do hotelu.

Za svůj život Radek Ptáček pomohl mnoha lidem a rodinám. Vzpomínají na něho i desítky slavných osobností, které léčil, nebo kterým pomohl. Všichni jeho odchod z tohoto světa považují za velkou ztrátu.

Hana Ptáčková: Srdce mám rozbité

Největší rána je to ale právě pro jeho milovanou ženu Hanu. Nelze si ani představovat, jakou bolest teď prožívá. Dnes na sociálních sítích zveřejnila společné černobílé foto s bílým srdcem uprostřed a k tomu manželovi do nebe poslala tento vzkaz:

„Srdce mám rozbité na milion kousků… Věřím v paralelní vesmíry, o kterých jsi často mluvil, a věřím, že tam je to všechno v pořádku a že jsme tam všichni spolu…“

Těžko říci, proč se známý psycholog Radek Ptáček rozhodl z tohoto světa odejít tak brzy a vlastní rukou a co ho tolik vnitřně trápilo. Ve stejný den zveřejnil myšlenky, které zněly, jako kdyby bilancoval svůj život a svou práci. Jakoby ho něco tížilo…

Radek Ptáček: Pečujte o vztahy

„Kdybych měl říct, po 25 letech v psychologii, co je v životě důležité? Láska, láska, láska… vlastně nic jiného,“ napsal psycholog a dodal důležitou radu: „Pečujte o vztahy, protože jedině vztahy vás dají dobrý život. Můžete dobře jíst, sportovat, ale když nemáte vztahy, je to stejně jedno.“

Podle něho nemá smysl hledat elixír dlouhého života, protože ho máme možná vedle sebe… „Pečujte o toho druhého víc než o sebe. A jestli bych měl definovat to, co v životě opravdu zabíjí, je to samota… Samota vás zničí pomalu a spolehlivě. Vztahy vás udrží při životě a dají vám život věčný a vděčný, milujte život…“ napsal Radek Ptáček chvíli před svou smrtí.

Sbírka pro rodinu zesnulého psychologa Ptáčka byla předčasně ukončena kvůli kritice!
Sbírka pro rodinu zesnulého psychologa Ptáčka byla předčasně ukončena kvůli kritice!

3 názory na “Srdce mám rozbité na milion kousků. Žena zemřelého psychologa Ptáčka posílá vzkaz do nebe!”

  1. Podle jeho posledních slov kdy klade důraz na lásku a osobní vztahy pravděpodobně se mu jeho soukromý život hroutil tak to vyřešil tímto způsobem jinak to není možné Samozřejmě že to rodina nepřizná ale něco se v jeho srdci podle jeho slov dělo.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *