Čerpací stanice Tank ONO prodávají Natural 95 za 34,90 Kč. Foto: ČRzprávy

Síť benzinek ONO dnes zlevnila, cena benzinu prolomila magickou hranici

Litr Naturalu 95 v sítí nejlevnějších čerpacích stanic Tank ONO u nás dnes konečně zlevnil pod magickou hranici 35 korun za litr.

Na čerpacích stanicích Tank ONO se dají v příštích dnech předpokládat delší fronty. Na všech benzinkách totiž firma dnes zlevnila Natural 95 pod 35 korun za litr. Od středečního večera se prodává za 34 korun a 90 haléřů.

Čechům se tak definitivně přestává vyplácet jezdit pro levné palivo do Polska, které od voleb naopak mírně zdražovalo. Čerpací stanice Tank ONO dlouhodobě provokují konkurenci nižšími cenami, nyní opět udávají kurs a litr Naturalu zlevnily pod 35 korun. Litr dieselu ovšem síť čerpacích stanic prodává o korunu dráž.

Benzín bude zatím dál zlevňovat

Paliva v Česku zlevňují už několik týdnů, minulý týden se průměrná cena pohybovala pod 38 korunami za litr Naturalu 95 a pár haléřů v průměru přes 38 korun platili řidiči za litr nafty. Nové údaje z tohoto týdne pravděpodobně ukážou ještě další zlevnění.

Podle analytiků ceny klesají zejména díky vývoji na trhu s ropou, která se dostala pod 80 dolarů za barel ropy Brant. Podle analytika Trinity Bank Lukáše Kovandy by navíc ceny benzinu i nafty mohly ještě mírně klesat.

Klesající trend by mohlo překazit zvažované omezení těžby ropy právě kvůli poklesu cen. Na českých čerpacích stanicích by se ale změna projevila nejspíše až v druhé půlce prosince.