Kancléřka Jana Vohralíková. Foto: FB

Hádky na hradě: kancléřka prezidenta Vohralíková končí, kdo ji nahradí?

Jana Vohralíková končí na postu kancléřky prezidenta Petra Pavla. Prezident vysvětluje důvody. Kdo bude nástupcem Vohralíkové?

Byla snad nejvíce vidět ze všech lidí kolem prezidenta Petra Pavla, chystala zásadní změnu v úřadu po éře prezidentování Miloše Zemana a vždy vystupovala velmi sebevědomě. Před inaugurací prezidenta doslova zaplavila mediální prostor.

Jednu dobu se také v médiích propíraly vztahy Vohralíkové s dnes již bývalou tiskovou mluvčí prezidenta Markétou Řehákovou. Ta nyní míří do diplomacie a bude pomáhat firmám na Ukrajině. Proslýchalo se, že musela skončit právě kvůli různým názorům s lidmi v okolí prezidenta. Teď kancléřka prezidenta Jana Vohralíková končí sama.

Důvody? Osobní

Prezident republiky Petr Pavel uvedl, že se dohodl s vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Janou Vohralíkovou na uvolnění z funkce. Důvody jejího odchodu jsou podle něho osobní.

„Pracovní tlak a společenské povinnosti spojené s funkcí jsou vysilující, a proto se v blízké budoucnosti chci věnovat jiné práci a projektům,“ uvedla kancléřka Vohralíková. Její působení na Hradě skončí k 15. únoru 2024.

Podle prezidenta Jana Vohralíková odvedla skvělou práci v nesmírně těžké době začátku prezidentského mandátu a budování kanceláře.

„Dokázala přivést do vedoucích pozic profesionály, nastavit organizaci a fungování celého týmu. Patří jí za to mé velké poděkování. Byl bych potěšen, kdybych mohl i nadále využívat její zkušenosti nebo doporučení a zůstal s ní v kontaktu. Dveře na Hrad bude mít otevřené,“ říká Petr Pavel.

Kdo Vohralíkovou nahradí?

Janu Vohralíkovou nahradí Milan Vašina, který patří mezi top manažery v zemi. Od roku 2007 řídil slovenský T–Mobile a od roku 2011 byl generálním ředitelem společnosti T–Mobile ČR. V současné době je výkonným ředitelem Aspen Institutu.

„Je to pro mě další životní výzva, které hodlám věnovat veškerý čas a energii. Chci navázat na všechno dobré, co kancléřka udělala, a proto jsme se dohodli na harmonogramu předávání od dnešního dne tak, aby vše proběhlo hladce a správně,“ doplnil Milan Vašina.

1 názor na “Hádky na hradě: kancléřka prezidenta Vohralíková končí, kdo ji nahradí?”

Diskuse uzavřena.