Provoz na letišti v Praze. Foto: Letiště Praha

Poplach na letišti v Praze: někdo ohlásil umístění pěti výbušnin!

Policie prohledává Letiště Václava Havla v Praze. Anonym oznámil umístění pěti výbušnin. Policie žádá cestující o trpělivost, personál letiště plně spolupracuje.

Policisté si v posledních dnech před Vánoci ani na chvíli neodpočinou. Po vyšetřování brutální vraždy v Klánovicích, po šíleném masakru na Filozofické fakultě v Praze a po následných zásazích kvůli lidem, kteří se tímto činem údajně inspirovali, teď ještě musí řešit ohlášené umístění výbušnin na Letišti Václava Havla v Praze.

„Anglicky hovořící muž oznámil umístění „pěti bomb“ na Letišti Václava Havla. V současnosti tam probíhá bezpečnostní opatření a prosíme cestující o trpělivost a respektování pokynů policistů,“ informovala Policie ČR.

Mluvčí letiště informaci potvrdila s tím, že personál letiště plně spolupracuje s policií. Letadla ale podle vyjádření pražského letiště zatím normálně odlétají a přistávají. Zatím žádné přílety nemusely být odkláněny. Nedá se ale vyloučit případné zpoždění odletů.

Po oznamovateli pátrá policie

V 18 hodin policie informovala, že pyrotechnické opatření ukončuje. “Výbušné systémy nalezených nebyly. Po volajícím budeme pátrat dále. A to i v rámci trestního řízení,” uvedla policie.

Vedení letiště upřesnilo, že informace o umístění bomby se týkala tranzitního prostoru Terminálu 2. “Po okamžité evakuaci dotčeného prostoru proběhla pyrotechnická kontrola, která byla bez závad. Provoz celého letiště byl nyní za zvýšených bezpečnostních opatření znovu obnoven,” dodala mluvčí letiště.