Policie zasáhla proti studentům po derby Univerzity Karlovy a ČVUT v Praze. Zdroj: X

Policie v Praze zatýkala vysokoškolské studenty, kteří poklidně slavili titul

Ostrá kritika se snáší na českou policii, která ve čtvrtek zakročila proti vysokoškolským studentům v Praze, kteří poklidně oslavovali sportovní úspěchy.

Incident se odehrál po pražském derby Univerzity Karlovy (UK) a Českého vysokého učení technického (ČVUT) v hokeji v rámci turnaje Bitva o Prahu 2023. Fanoušci před sportovní halou Fortuna oslavovali vítězství, přitom poklidně stáli v kruhu, zpívali a skandovali.

V rukou přitom ale drželi červené pyrotechnické světlice. Po nikom je ovšem neházeli ani nedělali zásadní problém. Přesto na ně najednou zakročili těžkooděnci.

„Mládež po pražském derby oslavuje vítězství svého týmu. V klidu, v kruhu, za zpěvu. Studenti, budoucí inženýři, doktoři, atd.,“ píše na síti X sportovní profil Za čárou, který zveřejnil video, jak k poklidně oslavujícím fanouškům přichází těžkooděnci a jednoho po druhém odvádějí.

„Výborná akce! Mládežníci, studenti, sportovci. Haly narvané k prasknutí, výborná atmosféra, party. Smekáme. Škoda, že si už i na Vašich fanoušcích policie chladí žáhu,“ dodává profil Za čárou.

Lidé v komentářích zákrok policie kritizují. „Na události jsem byl, neproběhl tam jediný konflikt, a to policie v hale nebyla. To že najednou po konci začali sbírat lidi trochu smrdí tím, že někde čekali ,,za bukem” a šlo o plánovanou akci, protože ani po konci zápasu žádnej problém nebyl,“ napsal na sítí X uživatel pod jménem Kryštof.

Pane Víte Rakušane můžete nám to, prosím, konečně vysvětlit? Proč se to děje? A kolik to stojí?“ ptá se další z uživatelů sítě X. „Na studenty se světlicí naběhnou v plné polní, ale na Silvestra budou zase dělat, že neexistují, nebo dělat na lidi “tytyty”,“ kritizuje další.