Nová Škoda Superb. Foto: Škoda

VIDEO: Nová Škoda Superb přijíždí. Podívejte se na slavnostní odhalení

Škoda Auto představuje nový Superb 2023. Více místa a komfortu, chytré ovládání, elegantní design. To vše slibuje nová Škoda Superb.

Čtvrtá generace oblíbeného modelu Škoda Superb se představila ve čtvrtek 2. listopadu doma v České republice v Dolních Břežanech u Prahy. „Nová Škoda Superb přijíždí jako oblíbené kombi a také jako liftback. Cestujícím nabídne ještě víc prostoru a komfortu. K dispozici bude i s pohonem všech kol nebo jako plug-in hybridní varianta Superb iV,“ slibuje firma Škoda.

Co už víme? Superb, mezi Čechy tolik oblíbené manažerské a rodinné auto dostane dynamické proporce, přepracované Matrix-LED přední světlomety, Top LED zadní světla s krystalickými prvky a znaky nového designového jazyka Modern Solid.

Superb 4. generace dostane také zcela přepracovaný interiér, který je vybaven novými multifunkčními ovladači (Smart Dials) a voličem převodovky na sloupku řízení. Řadící páku tak již v novém Superbu nehledejte. Škoda také vyslyšela zákazníky a nejdůležitější funkce opět nechala ovládat mechanickými, nikoli složitými dotykovými ovladači.

Vlajková loď portfolia vozů Škoda se spalovacími motory bude dostupná v karosářských verzích liftback a kombi a nabídne výběr ze šesti motorů včetně plug-in a mild-hybridních pohonů.

Podívejte se na slavnostní premiéru vozu Škoda Superb:

Nová Škoda Superb
Premiéra nové Škody Superb

Všech šest designů interiéru nabízí spoustu řešení s důrazem na udržitelnost, například textilie ze 100% ekologických materiálů. Inovativní multifunkční ovladače (Smart Dials) a nový koncept interiéru s volně stojící obrazovkou infotainmentu o úhlopříčce 13″ zároveň přispívají k ještě snadnějšímu ovládání. Interiér působí čistým a prostorným dojmem.

Škoda Auto dále vylepšila své pohonné jednotky pro dosažení ještě větší účinnosti. V nabídce jsou tři benzinové motory s výkony v rozpětí od 110 kW (150 k) do 195 kW (265 k) a dva naftové motory s výkony 110 kW (150 k) a 142 kW (193 k). Portfolio doplňuje nový plug-in hybridní pohon, nabízený výhradně pro kombi, a také zcela nová mild-hybridní verze.

Pohonné jednotky nového modelu Superb jsou vždy spojeny s automatickou převodovkou DSG. Řada nových a vylepšených asistenčních systémů dále poskytuje větší bezpečnost a komfort. Nová generace Matrix-LED předních světlometů s vyšší svítivostí a adaptivní podvozek DCC Plus mají v modelu Superb svou premiéru.

Také inovativní asistenční systémy, jako asistent při odbočování nebo asistence při průjezdu křižovatkou mají v modelu Superb premiéru.