Letáky s hejtmankou Petrou Peckovou na krajském úřadu Středočeského kraje. Zdroj: síť X

Na krajském úřadu někdo vylepil letáky proti hejtmance Peckové

Budovu krajského úřadu Středočeského kraje zaplavily letáky proti hejtmance Petře Peckové. Spojují ji s kauzou Dozimetr.

Letáky s fotografií hejtmanky Petry Peckové někdo vylepil po budově krajského úřadu Středočeského kraje. Letáky Peckovou spojují s kauzou Dozimetr zřejmě kvůli nedávným zprávám v médiích, které přinesly odposlechy, na nichž aktéři úplatkářské kauzy hodnotí údajný systém úplatků v Krajské správě a údržbě silnic. Zmiňují přitom, že Pecková měla o celém systému údajně vědět.

Hejtmanka to v minulosti ostře odmítla. „Dva hochštapleři a nýmandi si mě na odposleších, většinu času sjetí, berou do úst. Nikdy jsem je neviděla. Nikdy jsem s nimi nemluvila. Plácají si, jak ladím organizační strukturu Krajské správy a údržby silnic. Ačkoliv ji má usnesením zastupitelstva svěřenu ODS a jiný radní než já. ANO z toho udělá, že ladím strukturu organizovaného zločinu,“ uvedla Pecková.

Před pondělním zasedáním zastupitelstva ale někdo hejtmance kauzu znovu vmetl, když po celé budově středočeského krajského úřadu vyvěsil letáky s nápisy jako: „Pozor na tomto úřadě řádí Dozimetr!“ nebo „Hejtmanka Pecková zatáhla Středočeský kraj do kauzy Dozimetr.“

„Použiju hlášku mně milé Dany Drábové: Navzdory hysterii hnutí ANO a jeho radioaktivní snaze zamořit atmosféru na krajském úřadu, je tu radiační situace v pořádku,“ reagovala na letáky Pecková. „To ostatně ráda vysvětlím i v rámci bodu, který jsem na jednání zastupitelstva sama zařadila,“ dodala hejtmanka.

Zastupitelé hnutí ANO ale v úvodu zasedání zastupitelstva odmítli, že by s výlepem měli cokoli společného. „Nebyl to nikdo z ANO. Ale muže to být i provokace,“ dodali opoziční zastupitelé.