Aktivisté vysypali hromadu hnoje před úřad starosty Pavla Novotného v Řeporyjích. Foto: FB/My zemědělci

FOTO, VIDEO: Starosta Pavel Novotný našel před úřadem v Řeporyjích hromadu hnoje

Obrovskou hromadu smradlavého hnoje někdo vysypal pal před úřad městské části Prahy Řeporyje. Právě tam je starostou kontroverzní politik ODS a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný. Hnůj od rána komplikoval dopravu na hlavní řeporyjské ulici.

Valník plný hnoje vysypal zřejmě influencer, který si říká Vidlák, před úřad řeporyjského starosty Pavla Novotného. Ten se proslavil v minulosti jako bulvární novinář, který ještě před tragickou sebevraždou zpěvačky Ivety Bartošové veřejně prohlašoval, že jí bulvár stejně jednou zabije.

Kontroverzní je však i politická dráha Pavla Novotného, který se drsně obouvá do lidí s jiným názorem a několikrát už kvůli tomu skončil před soudem. Kvůli jeho výrokům už také ODS zvažovala, že jej vyloučí ze strany a nyní je toto téma znovu na stole.

Pavel Novotný: Anička Slováčková zemře

Novotný rozezlil veřejnost, když před dvěma týdny sepsul hudebníka Felixe Slováčka za to, že se zúčastnil prvomájové komunistů na Střeleckém ostrově v Praze. Přitom se tvrdě dotknul vážně nemocné dcery Felixe Slováčka Aničky Slováčkové, která se léčí s rakovinou plic. Nepřímo přitom Novotný naznačil, že Slováčková do roka a půl zemře.

„Omlouvám se. Nechci zasévat nenávist, ale tohle je takovej kok**! Asi poprvé v životě mám chuť někoho zmlátit, přátelé, tak moc se mě to dotklo,“ reagovala tehdy Anička Slováčková.

Pod tlakem veřejnosti se nakonec starosta Novotný omluvil, ale tak jako obvykle po svém… „Tak já se tedy omlouvám, za zcela nevhodný tweet týkající se rodiny Slováčkovy (Slováček s Patrasovou prostě, neumím to skloňovat). A jděte na týden do pr**le. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ napsal Novotný poněkud nesouvisle.

Pavel Novotný dostal hromadu hnoje

Hromadu Hnoje před svým úřadem zatím Novotný nekomentoval. Dopoledne však Řeporyje vyslali na úklid nakladač, který začal hromadu fekálií odklízet.

Mediální kauzy už Novotnému přerůstají přes hlavu a je otázkou, zda vůbec udrží svou pozici v čele Řeporyjí.

Aktivisté, kteří na sociálních sítích vystupují pod jménem My zemědělci, do kupy hnoje zapíchli ceduli, na které je kromě fotky starosty Pavla Novotného i premiér Petr Fiala a ministr zemědělství Marek Výborný. „Máme spolu nevyřízené účty,“ napsali u videa, které zveřejnili.

Na ceduli skupina připomněla také Novotného nedávné výroky o tom, že „zemědělci by potřebovali válku“. Skupina také upozornila na zemědělský protest, který se uskuteční příští středu v Praze.

Anička Slováčková reagovala na krutá slova Novotného: Moc mě to ranilo!