Hasiči zasahovali u požáru v Praze Bubenči. Foto: HZS

FOTO, VIDEO: Požár bytu v Praze Bubenči! Záchranáři ošetřili devět lidí!

Hasiči a záchranáři zasahovali v sobotu v podvečer u požáru bytu v domě v Praze Bubenči. Záchranáři na místě ošetřili celkem devět lidí, dva převezli do nemocnice.

Černý dým valící se z oken bytu ve Šmeralově ulici v Praze Bubenči vyděsil místní obyvatele. K požáru bytu zřejmě ve třetím patře se sjeli hasiči a záchranáři. To už byl byt v plamenech.

„Zasahujeme jedním vodním proudem v dýchací technice a požárem jsou zasaženy dvě místnosti a několik osob je v péči,“ informoval mluvčí hasičů Praha Martin Kavka. Lidé se naštěstí z bytu dostali včas sami ještě před příjezdem záchranářů.

„Před naším příjezdem bylo samovolně evakuováno 6 osob, ty byly zkontrolovány,“ upřesňuje Kavka s tím, že dvě osoby byly zraněné.

Na místě zasahovaly také dvě posádky záchranářů, inspektor a speciální vůz Fénix. „U šesti osob jsme zjišťovali míru nadýchání, probíhalo tedy měření hladiny oxidu uhelnatého,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Požár v Bubenči: ošetřili devět lidí

Záchranáři nakonec vyšetřili na místě celkem devět osob, z čehož pouze dva mladé muže bylo nutné transportovat do nemocnice.

„Mladší se nadýchal zplodin hoření, starší pak kromě nadýchání utrpěl drobnou popáleninu na ruce. Oba dva jsou při vědomí a mimo ohrožení života,“ dodala mluvčí záchranářů.

Hasiči uvedli, že požár již mají pod kontrolou. „Dohledáváme případná skrytá ohniska pomocí termokamery,“ sdělili v sobotu kolem 21. hodiny.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *