Požár autobusu v Tichově. Foto: HZS ZLK

FOTO: V Tichově shořel autobus, plameny ho zcela zničily, cestující utekli

Celý kompletně v plamenech. Tak skončila jízda silně autobusu v Tichově na Zlínsku. V autobuse cestovalo 40 lidí, plameny autobus prakticky kompletně zničily.

Pět jednotek hasičů bylo v úterý krátce před polednem vysláno k obci Tichov na Zlínsku k rozsáhlému požáru autobusu a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Po příjezdu na místo byl autobus celý v plamenech. Hasiči ihned zahájili hasební práce a v dýchací technice s několika hasebními proudy vody požár uhasili do dvaceti minut,“ uvedla mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Řidič, kterému za jízdy do kopce autobus začal hořet, si všiml dýmu v zadní části vozu. Ihned zastavil a bezmála čtyřicet cestujících tak stihlo včas vystoupit a odejít do bezpečné vzdálenosti. Plameny mezi tím pohltily celý vůz.

„Nikdo z cestujících se nenadýchal kouře a ani nebyl zraněn. Hasiči jim v tomto horkém počasí zajistili pitný režim, než pro ně přijede náhradní autobusová doprava,“ dodala Javoříková.

Vyšetřovatel hasičů šetřením zjistil, že příčinou požáru byla technická závada v motorové části autobusu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun.