Požár třídírny odpadů v obci Dolní Hbity. Foto: HZS SČK

FOTO: Obří požár na Příbramsku, vyhlášen nejvyšší stupeň poplachu

/FOTO/ Hasiči v pátek večer zasahují v obci Dolní Hbity na Příbramsku. Hoří tam třídírna odpadu. Byl vyhlášen nejvyšší stupeň požárního poplachu.

Černý dým stoupající nad třídírnou odpadu v obci Dolní Hbity na Příbramsku je vidět i kilometry daleko, dokonce už nedaleko za Prahou. Hasiči vyhlásili nejprve třetí stupeň požárního poplachu, na místo vyjelo 13 jednotek hasičů.

Kolem 19. hodiny byl vyhlášen již nejvyšší stupeň požárního poplachu a počet jednotek hasičů posílil na 20! „Na místě jsme zřídili čerpací stanoviště pro plynulou dodávku hasební vody,“ upřesnili hasiči HZS Středočeského kraje.

O hasiče pečuje záchranka

Je to tak další rozsáhlý požár, se kterým musí nejen středočeští hasiči v těchto horkých dnech bojovat.

„Na místo byla preventivně povolána zdravotnická záchranka z důvodu velké teploty u zásahu,“ informovali hasiči Středočeského kraje. „Posíláme záchranářskou a lékařskou posádku jako asistenci hasičům. Aktuálně nemám hlášeno žádné zranění,“ upřesnila mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

K události zamířila také Chemická laboratoř Kamenice, bude monitorovat okolí, zda nestoupají do ovzduší nějaké nebezpečné látky.

Naprostá zkáza! Požár v Žebráku haly zcela zničil, zbyl jen šrot