Dominik Feri. Zdroj. YT

Dominik Feri dostal u soudu tři roky ve věznici s ostrahou! Na místě se odvolal

Bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri byl odsouzen na tři roky ve věznici s ostrahou. Soud jej dnes uznal vinným ve všech bodech obžaloby.

Dominik Feri byl odsouzen za všechny body obžaloby, tedy ze dvou znásilnění a pokusu o znásilnění. Hrozilo mu až deset let vězení, soud jej potrestal třemi roky. Navíc musí své „oběti“ odškodnit statisícovými částkami. Feri se proti rozsudku ihned odvolal, není tedy pravomocný.

Soudkyně Lenka Hájková v rozsudku uvedla, že Feriho jednání mělo dopad na psychický stav a život poškozených. Měl sexuálně zaútočit v letech 2015 až 2020 na tři dívky. Ve dvou případech mělo jít o omámeném nebo jinak paralyzované dívky, které se nemohly bránit. Jedné z nich tehdy bylo jen 17 let.

Soud jej uznal vinným i z napadení stážistky v Poslanecké sněmovně, kterou podle soudkyně osahával a snažil se jí líbat i přes její odpor. „Zatlačil ji ke kuchyňské lince, kde už neměla prostor odstupovat. Spáchal tedy závažný zločin znásilnění ve stádiu pokusu,“ sdělila soudkyně.

Dominik Feri veškerá obvinění u soudu odmítl, podle něho jsou zcela vylhaná a poškozené měly být ovlivněny médii. Jeho obhajobu si můžete pustit ve videu dole.

Soudkyně: Důkazy i posudky mluví jasně

Podle soudkyně ale důkazy mluví jasně, stejně jako odborné posudky. „Nebyla zjištěna motivace, proč by mluvila nepravdu,“ uvedla soudkyně. Například věrohodnost výpovědi napadené stážistky potvrdilo ohledání na místě ve Sněmovně a také elektronická komunikace mezi ní a Ferim, který dívce druhý den podle soudu napsal, že to celé „pokazil“ a chce to napravit tím, že jí zve na oběd.

Dva jeho činy mají charakter zvlášť závažného zločinu. Jeho obětmi jsou mladé ženy s vysokým potenciálem do budoucna, u kterých došlo ke snížení kvality života. Dopustil se toho jako mladý politik, kterého dotyčné obdivovaly, vzhlížely k němu a měly k němu důvěru,“ řekla soudkyně Hájková.

Ferimu u soudu přitížilo také to, že svého činu nelitoval, neomluvil se a při výslechu dívek se usmíval.

Kde je skutečná pravda ale bude muset po Feriho odvolání rozhodnout ještě odvolací soud.

1. část obhajoby Dominika Feriho.
2. část obhajoby Dominika Feriho.
3. část obhajoby Dominika Feriho.
4. část obhajoby Dominika Feriho.