V dodávce se tísnilo 21 migrantů. Foto: PČR

Do Česka se v dodávce pokoušelo dostat 21 migrantů nacpaných v kufru

Policie na hraničním přechodu Bílá / Klokočov krátce před půlnocí zastavila dodávkové vozidlo, které řídil muž ze Sýrie. V nákladovém prostoru převážel 21 mužů.

Přes Českou republiku se snaží přejíždět stále více migrantů. Naposledy v noci na čtvrtek zastavila policie na přechodu Bílá / Kokočkov dodávku, v níž se tísnilo 21 mužů. Převážel je řidič původem ze Sýrie.

Řidič byl zadržen a bude řešen v trestním řízení. Migrantům byl odepřen vstup a byli vráceni zpět na Slovensko,“ sdělila Policie ČR.

Kontroly v pohraničí provádí policisté pravidelně už řadu týdnů. „Od počátku znovuzavedení opatření na hranicích se Slovenskou republikou jsme zkontrolovali přes 163 tisíc osob a zajistili jsme celkem 251 osob při nelegální migraci,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušová.

Policisté zadrželi 16 převaděčů, kterým kriminalisté sdělí či sdělili podezření či obvinění z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Někteří jsou stíháni vazebně a u některých bylo rozhodnuto o vazbě soudní. Zajištění migranti byli vráceni zpět na Slovensko.