Zásah policie u muže, který ohlásil, že se inspiroval vrahem.

Další šílenci vyhrožují, že napodobí střelce z fakulty, včera jich bylo 7

Jen v pondělí na Boží hod vánoční řešila policie 7 případů, kdy někdo vyhrožoval, že napodobí masového vraha z Filozofické fakulty v Praze.

Hned po řádění šíleného masového vraha Davida Kozáka na Filozofické fakultě v Praze, kde zastřelil 14 lidí a sám pak spáchal sebevraždu, se jeho hrůzným činem nechalo inspirovat několik dalších lidí. Ať už vážně nebo z legrace, každopádně vyhrožovali, že jeho hrůzný čin zopakují, nebo jej schvalovali.

Bohužel to nebyla jen jedna vlna hned po mohutném zájmu veřejnosti a médií, který logicky po tak obrovském a tragickém případu přichází. Policisté nebezpečné vyhrožování řeší prakticky každý den od čtvrtka, kdy se masakr na Filozofické fakultě odehrál.

Jen za pondělí 7 případů vyhrožování

„Jen za včerejšek pražští kriminalisté řešili dalších 7 případů nebezpečného vyhrožování. Typicky šlo o vyhrožování “teď je řada na mě” a podobné výkřiky, nebo schvalování útoku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy,“ informovala v úterý ráno Policie ČR.

Policisté rozhodně podobné výhrůžky nenechávají bez odezvy. Nikdy totiž není jasné, co se takovému anonymovi skutečně odehrává v hlavě.

A tak v takových případech mohou oznamovatelé čekat o vánočních svátcích vyražení dveře bytu beranidlem, nebo alespoň návštěvu policejní hlídky a velké nepříjemnosti zřejmě i v trestním řízení. „Naprostá většina těchto „hrdinů“ již byla ustanovena,“ potvrzuje Policie ČR.