Letecká nehoda v Rakousku.

V Rakousku spadlo letadlo letící z české Příbrami. Čtyři lidé zemřeli!

Rakouská policie dnes informovala, že v oblasti Grünau im Almtal došlo v sobotu po poledni k letecké nehodě. Na palubě menšího letadla z Čech zemřeli čtyři lidé.

Rakouská policie informovala, že jí bylo v sobotu po poledni nahlášeno zmizení malého letadla. Jednalo se o letadlo, které odstartovalo z letiště v české Příbrami a mířilo do chorvatské Istrie. Mohlo se tak jednat o Čechy, kteří mířili na dovolenou, nebo o zážitkový let.

S největší pravděpodobností v letadle podle informací ČRzpráv zemřel zkušený pilot Herman Köning. Právě on inzeroval na neděli výlet letadlem do Chorvatska:

Chorvatsko hlásí 12 stupňů a máme tady víkend na spadnutí. Odlet by se konal v sobotu 25. listopadu a návrat v neděli 26.11.

Poletíme do antického města Pula, co se nachází na jižním cípu poloostrova Istrie v Chorvatsku. Po cestě uvidíme české zámky Orlík a Hluboka nad Vltavou, dále taky elektrárnu Temelín. V Rakousku to bude Linec a potom už budeme stoupat nad Alpy. Uvidíme ledovec Dachstein nebo slovinský Mangart a přírodní park Triglav.

Pozvolna vyklesáme, poletíme kolem italského Terstu a dále přes Koper, Izolu a Portorož. Během přistání bude krásně vidět antické město Pula a světoznámý amfiteátr. V Pule se ubytujeme a pohlédneme město. V Chorvatsku jsem jako doma, takže program bude.

Právě jeho letadlo s německou registrací bylo jediné, které z Příbrami v sobotu odlétalo do Chorvatska přes Rakousko. Je velmi pravděpodobné, že v letadle zahynul pilot Herman Köning a tři jeho pasažéři. Identitu obětí ale zatím rakouská policie nepotvrdila.

„Okamžitě bylo zahájeno rozsáhlé pátrání po malém letounu. Pátraly po něm kromě nespočtu sborů dobrovolných hasičů, záchranných a horských složek, alpská policie, okresní složky a také policejní vrtulník „Libelle“ a vrtulník záchranné služby „Martin 3,“ sdělila rakouská policie.

Kolem 14. hodiny byly v hlubokém zimním zasněženém lyžařském areálu nalezeny jednotlivé díly letadel. „Celé trosky pak záchranná služba našla kolem 16. hodiny. Čtyři cestující byli nalezení mrtví. Jejich jednoznačnou identifikaci se zatím nepodařilo provést,“ sdělila policie.

Známá zatím není ani příčina pádu, její vyšetřování převzal hornorakouský úřad státní kriminální policie.