Letadlo společnosti Smartwings. Foto: Smartwings

Čeští turisté uvízli na letišti v Tabě. Smartwings neměl letadlo kvůli Izraeli?

Opravdu nepříjemný závěr dovolené zažili čeští turisté, kterým dnes končila dovolená v egyptské lokalitě Taba. Více než 12 hodin strávili na letišti zřejmě kvůli situaci v Izraeli.

Místo pohodlného návratu po hezké dovolené, nepříjemné celodenní trčení na nepříliš pohodlném letišti v egyptské Tabě. Čeští turisté na něm trávili více než 12 hodin. Letadlo s nimi mělo odlétat už v 6 hodin ráno a přistávat mělo v 10 hodin dopoledne v Praze. Místo toho letadlo odletělo až nyní kolem 18. hodiny a přistávat má kolem 22. hodiny.

Pravděpodobně to souvisí se situací v Izraeli, s nímž letovisko Taba sousedí. Server Zdopravy.cz včera uvedl, že letecká společnost Smartwings evakuuje z Izraele své posádky. Vypravila speciální let z Tel Avivu do Prahy, na jehož palubě byly hlavně zaměstnanci letecké společnosti.

Jisté je, že podle aplikace Flightradar přistálo v Tabě letadlo Boeing 737, ale s turisty až večer odletěl Airbus A320. Mohlo se tedy jednat o technickou závadu, nebo dopravce potřeboval původní letadlo přesměrovat jinam.

Sami turisté k tomu podle svých slov nedostali žádné informace. Mezi turisty uvízl i českokrumlovský politik a podnikatel Vojtěch Němec, který o tom promluvil na svém YouTube kanálu Doktor Vajíčko. „Dostali jsme jen zprávu, že je rozbité letadlo, potom, že rozbité není, ale že tady to letadlo není vůbec. Potom nám zase řekli, že se máme sbalit a jít na hotel, ale nepřišla žádná delegátka, nikdo oficiálně,“ popsal Němec.

„Pokud máme správné informace, tak Smartwings vypravil speciály do Tel Avivu, tak si spíš říkáme, že pro nás letadlo nemají vůbec,“ uvedl Němec. „Sedíme tady u záchodu, je tu asi 150 lidí, přijeli s nimi nejméně tři autobusy, jsou tady i malé děti, všichni jsou naštvaní,“ dodal.

VIDEO: Čeští turisté uvízli na letišti v Tabě. Pro přehrání videa je třeba povolit cookies.