Žáci se dnes dozví výsledky přijímacího řízení na střední školy. Foto: Pixabay

Česko žije výsledky přijímacího řízení na střední školy, už jsou zveřejněné v DiPSy

Žáci končící základní školu si dnes oddychnou, dozvědí se výsledky přijímacích řízení na střední školy a učiliště. Už brzy ráno byly výsledky v systému DiPSy. Jak najít, jestli vás vzali na střední školu?

Někdo chce na gymnázium, jiný opravovat auta. Jak dopadlo přijímací řízení na střední školy se už od rána žáci a jejich rodiče dozvědí v systému DiPSy.

„Vstávala jsem v pět ráno, abych se podívala, jestli se mladej dostal na vysněnou školu a povedlo. Tolik se nám všem ulevilo,“ svěřila se pokladní jednoho z obchodů s potravinami v Praze. Do práce musela už od sedmi ráno, tak vstávala s předstihem, aby stihla zapnout domácí počítač a najít si výsledky.

Výsledky přijímacího řízení na střední školy v DiPSy

Jak dopadly „příjímačky“ se žáci nebo rodiče dozvědí v systému DiPSy, na tomto odkazu. Do vyhledávacího pole stačí zadat své registračního číslo, které měli uchazeči uvedené na přihlášce nebo pozvánce ke zkouškám. Během středy by ale výsledky přijímacích řízení měly zveřejňovat i konkrétní školy.

Celkově k výsledkům přijímacího řízení promluví dnes ministr školství Mikuláš Bek. Na školy všech různých typů a oborů se letos hlásilo vysokých 157 000 žáků. V letošním roce bylo prvně umožněno hlásit se na střední školu či učiliště elektronicky s využitím ověřené identity zákonného zástupce.

Přihlášky mohli žáci podávat také v kombinací tištěných a elektronických přihlášek. Uchazeči si mohli nově podat hned tři přihlášky místo dvou s tím, že bylo možné uvést, kterou školu preferují.