Primátor Prahy Bohuslav Svoboda, dnes již odvolaný šéf Pražské plynárenské Martin Pacovský a náměstek za Piráty Zdeněk Hřib. Foto: Twitter M. Pacovského

Ředitel Pražské plynárenské Martin Pacovský končí, byl odvolán

Dozorčí rada Pražské plynárenské odvolala ředitele Martina Pacovského z funkce člena představenstva společnosti, a to z důvodu rozdílných názorů na vedení a fungování společnosti.

Šéf Pražské plynárenské Martin Pacovský končí ve funkci ředitele. „Po celkem nabitých a divokých třech letech včera moje působení v Pražské plynárenské skončilo,“ sdělil Pacovský.

Firma ráno informaci potvrdila. „Na obsazení uvolněného místa v rámci představenstva společnosti bude vypsáno transparentní výběrové řízení,“ potvrdil dnes mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek.

Odpolední dopis zaměstnancům

Pacovský ve firmě působil něco přes dva a půl roku, ještě odpoledne před oznámením rezignace rozeslal e-mail zaměstnancům. „Vážené kolegyně, kolegové, dovolte mi, aby ch se s vámi po více jak 2 a půl letech fungování v čele Pražské plynárenské rozloučil z důvodu rozdílných názorů na vedení a fungování společnosti,“ napsal.

„Věřím, že Pražská plynárenská bude dále pokračovat na své cestě k sebevědomé energetické soběstačnosti 21. století,“ dodal Pacovský.

Zástupci opozičního hnutí ANO neváhali připomenout, jak byl ředitel do své funkce ve firmě dosazen. „Je zvláštní, že nikdo nekomentuje nečekané odvolání Martina Pacovského. Ředitele, kterého dosadili bez výběrového řízení Piráti, za kterého se stala ze super vydělávající městské firmy, firma závislá na pomoci z magistrátní kasy,“ napsal pražský zastupitel Ondřej Prokop z hnutí ANO.