Na čerpací stanici Benzina Orlen v Lounech došel benzin Natural 95 i diesel. Foto: Pavel Růžička

Mimo provoz! Na Benzinách Orlen v Česku dochází benzin i diesel

Překvapení čeká na řidiče na některých čerpacích stanicích Benzina Orlen v Česku. Nemají totiž palivo Natural 95 a Diesel.

To jsem nezažil ani za komunistů, aby nebyla nafta nebo benzín,“ rozčiloval se poslanec Pavel Růžička z hnutí ANO, když se mu včera nepodařilo natankovat na čerpací stanici Benzina Orlen v Lounech. Na stojanech s palivem visely jen cedule s nápisem „mimo provoz“.

Obsluha čerpací stanice mu prý sdělila, že nemá žádné informace, kdy dodavatel, tedy Orlen Unipetrol dodá nové zásoby nafty a benzínu. „To jako fakt?“ ptá se Růžička. Podle řidičů byl stejný problém i na druhé čerpací stanici Benzina Orlen v Lounech v lokalitě zvané Amerika.

Problém mají i další čerpací stanice

Řidiči ale hlásí na sociálních sítích, že Benzina v Lounech není jediná. „Včera v Novém Strašecí na čerpací stanici Orlen to bylo s benzinem stejné. Jen nafta byla,“ uvedl řidič Pavel Friebert na sociální síti X.

Benzina měla k dispozici alespoň prémiová paliva Verva, ta jsou ale podstatně dražší než běžný benzin. Řidiči si tak navzájem radí natankovat pár litrů prémiového paliva a pak přejet k jiné stanici dotankovat levnější palivo.

Vyjádření společnosti Unipetrol (Orlen) redakce ČRzpráv zjišťuje.

Benzina před časem překvapila řidiče konkurenčním bojem s benzinkami stejné značky v Polsku, které drží ceny paliva podstatně levnější než v Čechách – v přepočtu na 33 korunách za litr. Na stejnou částku zlevnili i čerpací stanice Orlen na hranicích. Dotované ceny ale vydrželi jen pár dnů.

České benzinky Orlen zlevnily u hranic na 32,90! Řidiči stojí dlouhé fronty