Vážná nehoda na Rally Hořovice. Foto: THP

VIDEO: Vážná nehoda na rallye Hořovice! Posádka srazila diváka, byl to jejich kamarád

Vážná nehoda se stala na Rallye v Hořovicích na Berounsku. V sobotu odpoledne tam havaroval jeden ze závodních vozů, narazil přitom do trubky, která zasáhla jednoho z diváků.

V Hořovicích na Berounsku a jejich okolí se o víkendu konal memoriál Petra Keborta, automobilové závody se konaly pod záštitou ASK Hořovice. Závodní trať byla připravená podle pravidel, některé silnice byly zcela uzavřené a místa pro diváky vyznačená.

Přesto se bohužel závodům nevyhnula velmi vážná nehoda se zraněním diváka. Posádka závodního vozu Toyota Corolla č. 33 totiž v polovině poslední rychlostní zkoušky vyjela smykem vpravo ze silnice, přetočila se a přitom bokem vzala trubku, u které stál jeden z diváků.

Video: Nehoda na Rallye Hořovice

Video: Nehoda na Rally Hořovice. Zdroj: Trans Hospital Plus

Nehoda se stala před blížící se zatáčkou a před železničním přejezdem, kde také vpravo na poli stáli diváci. Posádka chtěla diváky zřejmě pobavit, měla zapnuté famfáry a řítila se vysokou rychlostí, před blížící se zatáčkou ale vůz začal brzdit a řidič nad ním patrně ztratil kontrolu.

Vůz pak smykem nabral kovovou trubku, která vedle ní stojícího muže velkou silou zasáhla a srazila k zemi. Muž se potom sice zvedl, ale utrpěl zranění, se kterými byl transportován do nemocnice v pražském Motole. Auto se převrátilo přes střechu na bok, posádka ale vyvázla bez vážných zranění.

Zraněný divák byl transportován vrtulníkem do Motola. Video: THP

„K nehodě došlo podle prvotních informací ve vyznačeném prostoru pro diváky,“ řekla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. Divák tedy stál na místě, kde měl.

Policie nehodu šetří jako podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Podle Suchánkové se sice nehoda stala na závodech, ale zároveň na silnici se zraněním diváka, proto se tím policie musí zabývat.

Posádku vozu tvořili Jiří a David Kočí, kteří shodou okolností podle pořadatele závodu Jana Vlčka, předsedy ASK Hořovice, sraženou trubkou zasáhli svého kamaráda.

Ten jim šel zřejmě fandit co nejblíže k silnici, což byl risk, přestože stál ve vyznačeném prostoru. Zřejmě ho ale nenapadlo, že by vůz v rovném úseku mohl tak nečekaně vyrazit mimo silnici.

Tragické nehody se rallye nevyhýbají

Bohužel se letos vážné nehody různým automobilovým závodům v tuzemsku nevyhýbají, a to ani ty s tragickými následky. V dubnu při nehodě na Rallye Šumava zemřela 41letá navigátorka Alena Krejčíková.

Tragicky skončilo i mistrovství světa automobilů do vrchu GMS Albrechtický kopec u Lanškrouna. V neděli 18. srpna odpoledne tam havaroval jezdec Ondřej Chytil do stromu. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *