Hasiči a strážníci zachraňovali muže z Vltavy. Foto: HZS

VIDEO: Muž v Praze si šel ráno zaplavat do rozbouřené Vltavy, lovit ho museli hasiči!

Neuvěřitelný hazard se životem předvedl dnes ráno muž v Praze. Šel si totiž zaplavat do rozbouřené Vltavy, i když tam hladina dosahuje již 2. povodňového stupně. Zachraňovat ho museli hasiči.

Neskutečná nezodpovědnost. Hasiči i městští strážníci, kteří mohou být potřeba jinde, museli v neděli ráno zachraňovat člověka z Vltavy v centru Prahy a sami tak riskovat život. To vše jen kvůli tomu, že si zřejmě pomatený muž v chladném počasí v době povodní šel zaplavat.

Samozřejmě v rozbouřeném toku řeky neměl šanci plavat a voda jej okamžitě strhla s sebou. „Proud muže odnesl asi 2 kilometry daleko až ke Karlovu mostu, kde se zachytil rákosí,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Tam muž čekal na pomoc, na místo se sjely desítky hasičů i strážníků městské policie. Ti muže vylovili z vody a na člunu převezli na Kampu, kde si jej převzali pražská záchranka. Zcela zbytečný a riskantní úkon naštěstí přežili všichni bez úhony.

Hrozí vysoká pokuta

Stalo se to potom, co ministr vnitra Vít Rakušan večer po zasedání krizového štábu vyzval lidi, aby nedělali nesmysly typu, že vyjedou na rozbouřenou řeku na člunech. Například na Pardubicku či Budějovicku dokonce včera několik lidí vyjelo na na řeku na paddleboardech.

„Jedná se o přestupek, za který hrozí pokuta až sto tisíc korun a policie je skutečně bude udělovat, jde o životy,“ varuje Rakušan. „Hasiči a policisté pak chybí tam, kde jsou skutečně potřeba,“ dodal ministr.

FOTO, VIDEO: Záchrana muže z Vltavy

Hasiči a strážníci zachraňovali muže z Vltavy. Záběry městské kamery

FOTO, VIDEO: Jeseník celý pod vodou! Video zachytilo, jak povodně strhly muže na ulici

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *