Člověk v Jeseníku se drží lampy. Voda ho stejně strhla k zemi.

FOTO, VIDEO: Jeseník celý pod vodou! Video zachytilo, jak povodně strhly muže na ulici

Tohle si nezasloužíme. Lidé v Jeseníku se probudili do dramatického rána, celé město je prakticky pod vodou. Proudy vody se valí náměstím i ulicemi. Domy jsou zaplavené.

Šílená situace nyní panuje ve městě Jeseník, které se probudilo do dramatického rána. Celé město je pod vodou. Voda se valí prakticky všude. Pod vodou jsou ulice Fučíkova, Žižkova, Gogolova a náměstí Svobody až po ulici 28. října. Voda stéká také z Rejvízu a přes starý Rejvízský most.

Muže v Jeseníku strhla povodeň na ulici

Město již vyzvalo obyvatele, aby nevycházeli z domovů. Situace je velmi nebezpečná. Video například zachytilo muže s deštníkem na ulici, jak stojí uprostřed povodňové vlny. Pravděpodobně se chtěl dostat domů.

Proudu vody ale už nedokázal vzdorovat a snažil se alespoň zachytit lampy, přesto jej silný proud vody strhl na zem a doslova koupal uprostřed ulice. Doufejme, že vyvázl bez zranění a dostal se do bezpečí. Video je pod článkem.

„Všem obyvatelům šla výzva, ať nikam nechodí a snaží se vydržet doma. Snad po poledni by to mohlo být lepší,“ řekla ráno starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.

Situace je vážná i v dalších obcích na Jesenicku. V Mikulovicích dál stoupá hladiny říčky Bělá, která postupně zaplavuje obec. „Starosta vyhlásil kompletní evakuaci obce,“ informovalo vedení obce Mikulovice v neděli ráno. Všichni obyvatelé jsou postupně evakuováni s pomocí hasičů, policistů a záchranářů.

Rozbouřená řeka Bělá v podstatě odřízla severní cíp Olomouckého kraje, voda totiž mimo jiné podemlela hlavní silnici I/44 z Jeseníku na Českou Ves, Písečnou a Mikulovice.

FOTO, VIDEO: Povodně v Jeseníku

Povodeň v Jeseníku strhla člověka na ulici. Video: Tereza Němčáková

Velká voda se valí Lipovskou a Gogolovou ulicí v Jeseníku.

Povodeň ve Slunné v Jeseníku. Video: Adriana Gonziolková

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *