Hana a Radek Ptáčkovi. Zdroj: Donio

Co stálo za úmrtím uznávaného psychologa Radka Ptáčka? Rodinná známá promluvila

Proč se zabil uznávaný psycholog Radek Ptáček a nechal po sobě manželku i tři krásné děti? Diskuzi rozpoutala sbírka, kterou založila rodinná známá pro pozůstalé. Ta nyní promluvila!

Jak už od nás víte, organizace Donio včera předčasně uzavřela sbírku pro rodinu zesnulého dětského psychologa Radka Ptáčka. Sbírku založila rodinná známá a ředitelka školy Michaela Rosenkranzová s cílem pomoci pozůstalé rodině, tedy hlavně manželce Haně a třem dětem překonat ztrátu manžela a tatínka.

Jenže sbírka rozpoutala vlnu kritiky s tím, že rodina musela mít peněz dost. Bulvární média pak přinesla zprávu, že paní Ptáčková vlastní byt v Praze, chalupu, podíl na pozemcích i firmu. Lidé proto kritizovali, proč se pro rodinu vybírá deset milionů korun. Donio následně na žádost zakladatelky sbírku ukončilo. I tak rodina ze sbírky získá 2,7 milionu korun.

Proč se Radek Ptáček zabil?

Zároveň ale sílí spekulace, proč vlastně psycholog, který sám pomáhal lidem překonat psychické problémy, nedokázal své strasti vyřešit jinak než právě sebevraždou. Radek Ptáček totiž minulou neděli odjel z domova s tvrzením, že jede do práce. Místo toho zamířil do hotelu na pražských Vinohradech. Tam si zaplatil hotelový pokoj a v něm pak spáchal sebevraždu.

Podle webu Expres, který hovořil s lidmi z okolí elitního odborníka, bylo manželství Ptáčkových již dva roky v krizi a Hana Ptáčková už rok požadovala, aby se manžel odstěhoval. To by vysvětlovalo i slova samotného psychologa těsně před smrtí.

„Láska, láska, láska…vlastně nic jiného. Pečujte o vztahy, protože jedině vztahy vám dají dobrý život. Můžete dobře jíst, sportovat, ale když nemáte vztahy, je to stejně jedno. Nehledejte elixír dlouhého života, máte ho možná vedle sebe… Pečujte o toho druhého víc než o sebe…,“ napsal Ptáček.

Že zřejmě za sebevraždou bude něco víc, než jen náhlé „pomatení duše“ naznačila rodinná známá Michaela Rosenkranzová. Právě ta založila tolik diskutovanou sbírku. „Vím, co Radka dovedlo k tomuto rozhodnuti,“ řekla s tím, že to zatím nechce blíže komentovat.

Sebevražda Radka Ptáčka: Dozvíte se pravdu!

„Doufám, že bude mít Hanka brzy dost sil na to, aby se vyjádřila pro všechny hyeny, které všude možně píší odporní příspěvky a nechutný bulvár se možná omluví za svá odporná napadání,“ dodala bez dalších podrobností.

Vyjádřila se i ke kritice sbírky, kterou pro rodinu založila. „Byla inspirována částkami, které se již v podobných případech vybíraly a stanovena výší hypotéky na dům. Ano, naším hlavním cílem bylo, aby Hanka o dům nepřišla,“ říká.

Informace, které přicházejí o jejím majetku, které si někteří mohli vyhledat, jsou ale trnem v oku všem. „Já to chápu. Vypadá to, že je Hanka neskutečně bohatá vdova. Nemá již toto cenu někomu vyvracet. Ale není. Byt je v majetkové sporu a tudíž je neprodejný. Pozemek je malý kus orné půdy a “chalupa” je Hančiny maminky,“ uvedla Rosenkranzová.

„Hanka brzy zveřejní své vyjádření. Já doufám, že se brzy útoky lidí utlumí a že někteří pochopí, jak moc Hance i nám křivdili,“ dodává rodinná známá.

Manželka zemřelého psychologa Ptáčka prolomila mlčení: Byl vážně nemocný!
Manželka zemřelého psychologa Ptáčka prolomila mlčení: Byl vážně nemocný!

4 názory na “Co stálo za úmrtím uznávaného psychologa Radka Ptáčka? Rodinná známá promluvila”

  1. Nějak mi nejde dohromady, když měl následky po onemocnění, které před lety prodělal, proč chtěla vdova už víc jak rok, aby se odstěhoval a dva roky spolu jako manželé nežili. Že ho jako milující partnerka nepodpořila?!
    Navíc je ona také renomovaný odborník a psycholog a nepomohla vlastnímu manželovi??!
    Selhala jak profesně tak jako milující partner. V jednom ze svých příspěvků mluvil o arktickém mraze ve vztazích. Jeden se snaží a druhý je naprosto chladný jako led. Myslím, že se v tom promítala i jeho situace v rodině.
    Já bych vdově nevěřila už nic a ani jako odborníkovi. A její milující vzkaz do nebe a rychlá sbírka 3 dny po jeho smrti??
    Nechci ji soudit, ale je to vše tak navzájem odporující si, že to nebudí důvěru.
    Chudáci děti, že v něčem takovém žily a procházejí i tímto ošklivým koncem… čest památce pana profesora 😥 😥

  2. Ta její známá tím paní Hance nepomohla, ale chápu, že to myslela dobře. Snad měl manžel životní pojištění, které by měl mít skoro každý životem rodiny. Je jasné, že se potřebuje vzpamatovat a starat se o děti. Nezvládla.bych v takové situaci chodit do práce. A to jsem naštěstí neznámá, takže začít nový život třeba jinde by bylo vlastně snadnější. Chápu, že se nechce třeba sestěhovat s příbuznými nebo dům prodat (i kvůli dětem) a ze svého platu by těžko zvládla i jen provoz všeho, natož hypotéku.
    Přeju celé rodině najít klid a nový smysl.

  3. Ano, poslala jsem na sbírku 300,- a když ale vidím že má na výběr kde bydlet, tak bylo moje špatné rozhodnutí. Ta paní ani děti to nepotřebují. Raději si dám někde večeři, jsem důchodkyně která musí hodně šetřit 🙁

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *