Herec Karel Heřmánek s manželkou Hanou. Foto: Nextfoto

Oblíbený herec Karel Heřmánek se zastřelil! Hvězdu českých filmů trápilo zdraví!

Česko zasáhla smutná zpráva. Zemřel herec Karel Heřmánek. Herec z mnoha českých filmů včetně kultovní pohádky S čerty nejsou žerty se v sobotu zastřelil.

„Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná,“ potvrdila rodina Karla Heřmánka. „Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí,“ dodali Heřmánkovi.

Herce oplakává především jeho stejně slavná žena – moderátorka a hlasatelka Hana Heřmánková a také pět dětí, z toho dvě dcery, které má z předchozího manželství. Heřmánkovi synové v posledních letech od Karla převzali vedení jejich divadla Bez zábradlí v centru Prahy.

Karel Heřmánek spáchal sebevraždu

Podle informací iDNES.cz Karel Heřmánek spáchal sebevraždu. Stalo se to v sobotu odpoledne na střelnici v Příbrami, kde proti sobě obrátil zbraň. Policejní mluvčí Barbora Schneeweissová potvrdila, že na střelnici v sobotu zasahovala u sebevraždy bez bližších podrobností. Dodala, že záchranáři se snažili herce resuscitovat, ale bez úspěchu.

Motiv je zřejmě více než jasný. V posledních letech herce trápily zdravotní obtíže. V roce 2010 například postoupil operaci kyčle, po které byl dlouho nucen chodit o holi. Další operaci podstoupil v roce 2017, chodil poté dlouho o berlích. V květnu 2024 ho zase zlobil zánět trojklanného nervu v obličeji.

Karel Heřmánek hrál v mnoha oblíbených filmech

Karel Heřmánek se narodil 17. října 1947 v Praze. Studoval stavební průmyslovku a uvažoval o architektuře. Jenže zaujala filmová režie, ale na FAMU si nevěřil a tak se pokusil stát hercem. Nakonec jej přijali na brněnskou JAMU, kde jeho spolužáky byli slavní herci Jiří Bartoška, Pavel Zedníček či Jana Švandová.

Diváci si Karla Heřmánka zamilovali z mnoha filmů, třeba Na pytlácké stezce, Žena pro tři muže či Smrt stopařek. Zahrál si také v rodinné komedii Krakonoš a lyžníci nebo v úspěšné, dnes už kultovní, pohádce Hynka Bočana S čerty nejsou žerty.

Bohdalová, Morávková a další v šoku ze sebevraždy Karla Heřmánka! Nedávno spolu hráli!

Hrál i v jeho pěti volně navazujících komediích Šéfe, to je věc!, Šéfe, vrať se!, Šéfe, jdeme na to!, Na dvoře je kůň, šéfe! a V tomhle zámku straší, šéfe!

Karel Heřmánek s rodinou provozoval také divadlo Bez zábradlí v Praze, kde hrál v několika inscenacích. Aktuálně měl coby režisér připravovat nové představení Apartmá v hotelu Plaza, v němž měla hrát Dana Morávková a další hvězdy.

Karel Heřmánek není jedinou českou hvězdou, která zvolila k odchodu z toho světa zbraň. Celé Česko před lety zasáhla sebevražda hudebního skladatele Karla Svobody, který se zastřelil ve svém domě v Jevanech u Prahy. Trápily je psychické problémy.

Bohdalová, Morávková a další v šoku ze sebevraždy Karla Heřmánka! Nedávno spolu hráli!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *