Z natáčení filmu vlny. Foto: Bontonfilm

Mádlův film Vlny je trhák, plní kina a má rekordně vysoké hodnocení diváků

Z filmu Vlny režiséra a herce Jiřího Mádla je trhák letošního léta. Film má rekordní návštěvnost, skoro všechna promítání jsou vyprodaná, navíc má snímek mimořádně vysoké hodnocení od diváků.

Aby se takto skvěle dařilo českému filmu, to se hned tak nevidí. Jiřímu Mádlovi se snímkem Vlny, který připomíná smutné události v Českém rozhlase před začátkem sovětské okupace, podařilo uhranout tuzemské diváky. Pohled na rezervační systémy českých kin mluví jasně, skoro všechny sály, kde se film promítá, je prodaná většina vstupenek.

„Už dlouho se mi nestalo, že bych byla ve vyprodaném kině,“ řekla jedna z divaček v pražském kině, která na film vyrazila včera.

Kromě toho si snímek velmi dobře vede u profesionální recenzentů, ale i u samotných diváků. Ti jsou často k českým filmům velmi kritičtí a dostat se například na ČSFD s hodnocením přes 50 nebo dokonce 60 procent znamená velký úspěch. Vlny jsou ale úplně jiný level.

Film Vlny: rekordně vysoké hodnocení

Ve čtvrtek odpoledne už hodnocení dosahovalo závratných 88 procent a snímek tak aspiruje na vůbec nejlépe hodnocený český film v historii.

Děj snímku Vlny ukazuje napínavé a doposud utajené příběhy novinářů Československého rozhlasu. Na konci 60. let, kdy zněl z rádiových vln rokenrol a studentské revolty měnily svět, nastoupí starší z bratrů do prestižní redakce rozhlasu. Záhy se ocitne v nebezpečném souboji redaktorů a tajných služeb.

Ve víru událostí půjde brzy všem o život a hlavní hrdina stojí před drsnou volbou: ochránit bratra, nebo pravdu a kolegy? Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů mezinárodní redakce Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *