Tragická nehoda rogala na letišti Hradčany v Ralsku. Foto: HZS

FOTO: Tragická nehoda na letišti Hradčany v Ralsku! Pád rogala nepřežil 79letý pilot!

Tragická letecká nehoda se stala dnes na letišti Hradčany v Ralsku na Českolipsku. Zřítilo se tam motorové rogalo, které navíc po nárazu na zem začalo hořet. Jeho pilot bohužel na místě zemřel.

Ve čtvrtek 30. května dopoledne došlo k letecké nehodě motorového rogala, ke které se zřítilo na letišti Hradčany v Ralsku na Českolipsku. Ze stroje zbylo jen torzo, navíc když na místo dorazili hasiči, které přivolali svědci nehody, bylo rogalo v plamenech.

„K likvidaci požáru jsme nasadili vysokotlaký proud,“ informovali hasiči z HZS Libereckého kraje. Bohužel 79letému pilotovi stroje už nedokázali pomoci, utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Událost v Ralsku vyšetřují experti na letecké nehody

Hasiči spolupracovali s Policií ČR, Zdravotnickou záchrannou službou Libereckého kraje a Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN). Po likvidaci požáru provedli zasypání uniklých provozních látek sorbentem a také vytvořili hráz proti rozšíření těchto kapalin do travního porostu.

„Příčinu a všechny související okolnosti tragické události nyní zjišťujeme a spolupracujeme přitom s inspektory Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Na místě zasahovali i příslušníci hasičského záchranného sboru,“ uvedla mluvčí liberecké policie Ivana Baláková.

Není to přitom jediné neštěstí na letišti Hradčany v Ralsku v poslední době. Tragická nehoda se tam stala v polovině dubna, když se řidič auta při driftování srazil s motorkářem. Ten srážku nepřežil.

FOTO: Letišti Hradčany Ralsko se zřítilo rogalo

Pozn.: Omlouváme se čtenářům, ale havarovaný stroj je z důvodu piety k rodině rozmazaný.

Neštěstí na letišti v Ralsku: Motorkář zemřel po srážce s autem při driftování!