Inspekce odhalila nepořádek ve skladu prodejny Albert v Berouně. Foto: ČZPI

Špína v řetězci Albert v Berouně! Mezi potravinami řádili hlodavci!

Trus hlodavců, prokousané obaly potravin, ale i kouření ve skladu. Část provozovny Albert v Berouně inspektoři nemilosrdně zavřeli!

V provozovně velkého českého řetězce Albert na Husově náměstí v Berouně zasahovali inspektoři. Byli šokovaní nepořádkem, jaký by snad překvapil i slavného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, když se rozčiloval v zaneřáděných kuchyních některých českých restaurací.

Špínu našla inspekce konkrétně ve skladu této provozovny Albert. „Inspektoři ve skladu zjistili stopy po působení hlodavců včetně trusu a poškozených obalů. S ohledem na hygienické nedostatky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na prostory skladu,“ sdělila Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI).

Sklad berounského Albertu nařídila inspekce zavřít ve středu 17. ledna a to do doby, než bude provedena náprava. Jedná se o hlavní sklad v podzemní části budovy. Provozovna jako celek uzavřena nebyla.

Inspektoři SZPI v hlavním skladu v podzemní části budovy zjistili stopy po působení a usídlení hlodavců včetně výskytu exkrementů či prokousaných obalů. Dále se zde nacházel cigaretový nedopalek, který poukazoval na kouření v prostorách provozovny.

Zjištěné skutečnosti v provozovně Albert:

  • Výskyt trusu hlodavců
  • Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
  • Potraviny poškozené nebo kontaminované škůdci
  • Stopy po působení a výskytu hlodavců
  • Kouření v prostorách provozovny