Zásah policie proti fanouškům Sparty. Foto: X

VIDEO: Sparta vyhrála ligu, policie v Mladé Boleslavi zakročila proti slavícím fanouškům

Taková ostuda! Místo oslav a radosti policejní zákrok. Tak vidí fanoušci AC Sparta Praha postup policie po velkolepém vítězství svého klubu AC Sparta na stadionu v Mladé Boleslavi.

AC Sparta Praha drtivě porazila Mladou Boleslav 5:0 a zajistila si tak výhru první fotbalové ligy. Jenže fanoušci si chtěli užít oslavu titulu se vším všudy a spolu s fotbalisty se radovat na hřišti tak, jak je to často běžně v západních ligách.

Policie na Městském stadionu v Mladé Boleslavi ale “řekla” rázné ne. Policejní těžkooděnci se postavili ještě před koncem zápasu přímo před tribuny Sparťanů a znemožnili jim nejen oslavu ale dokonce i zaplacený výhled na hru.

Některým fanouškům se přesto podařilo vyběhnout na pažit, těžkooděnci je však ihned zastavili a rázně vyhnali zpět do hlediště na sedačky. Na jednom z videí je zachyceno, jak jednoho z fanoušků policie položila na zem, spoutala a jeden policista jej zaklekl. Druhý policista ho však zastavil a fanouška zvedl.

Fanoušci do toho začali burácet na policisty: „Český fotbal – pro fanoušky!“ „Brian Priske! Policie ven!“ “Táhněte domů, táhněte domů!” a další pokřiky.

Jedno z videí také zachytilo, jak si policisté ještě před koncem zápasu, aniž by to bylo potřeba, připravují a „protřepávají“ zásobníky s pepřovým sprejem.

Na druhou stranu, policisté dělají jen svou práci – chrání majetek fotbalového klubu, hráče na ploše a také brání případnému střetu fanoušků obou klubů. Fanouškům však vadí, že nebylo dopředu domluveno s hostujícím klubem, aby mohli pořádně oslavit ligový titul.

„Nemám slov. Sparta slaví titul a fanoušci jsou šikanováni policií a nemohou jít slavit s hráči na plochu. Ve světě naprosto běžná věc. Další ostuda pro Ligovou fotbalovou asociaci. Styďte se,“ okomentoval to profil Vlajkonoš na síti Twitter.

Video policie v Mladé Boleslavi zakročila proti fanouškům Sparty