Bouřka poničila Moravskou ulici v Karlových Varech. Foto: HZS KVK

VIDEO: Přes Karlovy Vary se prohnala silná bouře, zničila ulici!

To je spoušť! Vyplavené garáže, podemletý ulice a vytrhané dlažební kostky. Tak dopadla Moravská ulice v Karlových Varech, kudy se dnes prohnala silná bouřka.

Skoro jako v katastrofickém filmu se dnes v podvečer valily hromady dlažebních kostech Moravskou ulicí v Karlových Varech. Ze země je vyrvala bouře, která se přes Karlovy Vary přehnala spolu s přívalovým lijákem.

Déšť kostky doslova vymlel a hrnul před sebou. Přívaly vody zatopily také několik garáží a sklepů, a to přímo v turisticky oblíbeném centru Karlových Varů u kolonády. V dolní části u říčky Teplá pak déšť zaplavil jednu z hlavních ulic, kvůli nestíhajícímu odtoku kanalizace.

„Po intenzivní bouřce zasahujeme u mnoha událostí. Jedná se o popadané stromy a zatopené prostory. Další události hlásí lidé na tísňovou linku. Nejvíce hlášení je z Karlových Varů,“ informovali v podvečer hasiči z HZS Karlovarského kraje.

Ještě kolem 20. hodiny měli nahlášeno 61 událostí, z toho 31 v Karlových Varech. S potížemi musí do noci počítat hlavně řidiči, na omezení mohou narazit hlavně kvůli popadaným stromům. Nejméně několik dnů nebude možné projet částí Moravské ulice.

Bouřka zanechala spoušť v Karlových Varech. Zdroj: Zdroj: Naďa Varadiová, Kamila Suchanová