Útok policisty v centru Prahy. Zdroj: X

VIDEO: Opilý policista drsně napadl 19letou dívku, v centru Prahy s ní praštil o zem!

Zjevně opilý policista zaútočil na 19letou dívku v centru Prahy. Drsně ji napadl, zaklekl, tahal za vlasy a praštil s ní o zem. Policie jej pravděpodobně propustí.

Ministr vnitra i policejní prezident dnes ostře odsoudili noční chování policisty v uniformě, který v centru Prahy brutálně napadl teprve 19letou dívku. Incident se odehrál na pražském Smíchově v Nádražní ulici před Music barem Phenomen.

Video zveřejnil dnes deník Blesk, ale incident se odehrál v noci na 17. února. Na záběrech je vidět uniformovaný policista zjevně pod vlivem alkoholu, jak se pere s dívkou. Přitom mu asistuje pravděpodobně také policistka a jeho kamarádka. Před tím se s dívkami pohádal v baru, kam přišel, přestože se jednalo o akci pro lesby.

Agresivní policista s dívkou praštil o zem

Následně před klubem došlo k drsnému napadení. „Jménem zákona, je mi to úplně jedno! Jménem zákona! Narovnej ty nohy. Jménem zákona! Ať narovná ty nohy!“ křičí stále dokola policista, který sotva koordinuje vlastní pohyby. Dívce na nohách klečí jeho kolegyně.

„Jak jménem zákona? Nech ji bejt,“ křičí na něj svědci šílené scény a snaží se dívce pomoci. Opilec náhle vstal, brutálně ji popadl za vlasy a strašlivým způsobem s ní hodil do silnice, kde na ni okamžitě celou vahou zaklekl.

Naštěstí se brzy objevila tentokrát již střízlivá policejní hlídka a zasáhla. Pro napadenou musela přijet sanitka. „Na místo jsme dorazili po druhé hodině ranní. Ošetřili jsme jednu ženu s lehčím poraněním a odvezli ji do nemocnice,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Opilý policista prý nadýchal 2,6 promile

Agresor měl podle deníku Blesk kolegům při testu na alkohol nadýchat 2,6 promile, jeho přítelkyně 1,6 promile. Případ už vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů a je pravděpodobné, že policista přijde o práci.

„Policie si nezaslouží, aby jí podobní lidé kazili jméno,“ okomentoval kauzu ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Případ odsoudil i policejní prezident.