Rozsáhlý požár skládky pneumatik u Borovan napáchal škodu 60 milionů. Foto: HZS JČK

VIDEO: Obrovský požár skládky pneumatik způsobil škodu za 60 milionů!

S rozsáhlým požárem skládky pneumatik u Borovan na Českobudějovicku bojovali celou noc na čtvrtek hasiči. Snažili se zabránit požáru další budovy, škoda je 60 milionů.

Ve čtvrtek před druhou ráno byl hasičům nahlášen požár skládky pneumatik ve firmě na jejich recyklaci u Borovan na Českobudějovicku. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu a na místo zamířilo 26 hasičských cisteren z celého regionu!

„Na místě hasiči zjistili, že skládka pneumatik pod širým nebem hoří na ploše cca 100 x 150 metrů a plameny dosahují výšky až 20 metrů. Zasahovalo 6 profesionálních a 11 dobrovolných jednotek s celkem 26 cisternami, na místě je i chemická laboratoř,“ informovali hasiči z HZS Jihočeského kraje.

Hasiči zřídili tři čerpací stanoviště na rybnících v okolí a hlavním cílem bylo uchránit od plamenů vedlejší objekty firmy dosud nezasažené požárem. „Monitorujeme ovzduší v okolí kvůli zplodinám hoření. Nikdo nebyl zraněn,“ uvedli hasiči.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 60 milionů korun. „Příčinu zahoření šetříme. Zásahem se podařilo uchránit majetek v hodnotě 100 milionů korun,“ dodali hasiči.