V Sezimově Ústí došlo k výbuchu v bytě panelového domu. Foto: HZS JČK

V Sezimově Ústí vybuchl byt, obyvatelé museli opustit panelák

K výbuchu bytu v jednom z panelových domů došlo v pátek večer v Sezimově Ústí. Byt po výbuchu začal hořet, obyvatelé domu se museli evakuovat.

Dramatické chvíle zažili obyvatelé panelového domu v jihočeském Sezimově Ústí. Před půl sedmou večer tam došlo k výbuchu výbuchu a následnému požáru bytu, který procházel rekonstrukcí.

„V bytě tou dobou naštěstí nikdo nebyl. Asi 15 obyvatel sousedících bytů opustilo své domovy před příjezdem prvních jednotek hasičů,“ informovali hasiči z HZS Jihočeského kraje. Na místo byly vyslány dva automobilové žebříky a sedm cisteren.

Při příjezdu prvních jednotek se z okna bytu valil černý dým. Hasiči vnikli do bytu vnitřkem domu a požár rychle zlikvidovali. Zasahovali profesionálové z Tábora a Českých Budějovic a dobrovolní hasiči z Tábora, Chýnova, Plané nad Lužnicí, Sezimova Ústí a Tučap.

Pohled na poničený byt ukazuje, jaká to musela být rána. Výbuch byt vysklil, jedno z oken vyletělo ven a dopadlo na chodník pod panelákem. Zničený je také interiér a fasáda domu kolem bytu v nejvyšším patře je zcela ohořelá.

„Dům bude ještě dnes posouzen statikem. Nikdo nebyl zraněn. Příčina výbuchu a následného požáru bude předmětem dalšího šetření, stejně jako výše škod,“ dodali jihočeští hasiči.