Městská policie Mělník zajišťuje ztlumení hudby na technoparty, která se koná u hřbitova. Foto: město

V Mělníku u hřbitova začala technoparty, lidé se bojí hluku, radnice nařídila ztlumení

Technoparty, která potrvá tři dny, začala v Mělníku. Příznivci techna se sjeli na soukromý pozemek nedaleko mělnického hřbitova. Hudební akce tam potrvá tři dny, do nedělního dopoledne.

Obyvatelé Mělníka se obávají, že se o víkendu nevyspí. Mělník si totiž vybrali technaři k pořádání technoparty s názvem WITCH LIKE BITCH. Akce typická hlasitou hudbou se ovšem koná na soukromém pozemku, tak ji město nemělo šanci zabránit. „To mám radost, že si po celém týdnu práce neodpočinu, že se ani nevyspím,“ stěžuje si jedna z obyvatelek Mělníka na sociálních sítích.

Technoparty se koná na pozemku nedaleko hřbitova v části Chloumek v lokalitě Na Ráji. V místě už vyrostly velké soupravy reproduktorů, pořadatelé připravili zázemí, občerstvení a mobilní toalety. Od pátečního odpoledne se tam začali sjíždět první technaři.

Mělník nemohl technoparty zabránit

Podle radního Mělníka Jindřicha Špergla se akce koná na pozemku, který patří jednomu z pořadatelů. Možnosti města zakročit jsou tak omezené. „Řešit můžeme pouze rušení nočního klidu a proto jsme požádali pořadatele, aby po 22. hodině hudbu ztišili, i když je jasné, že účastníkům se to líbit nebude,“ říká Špergl.

Město s pořadateli aktivně jednalo a ti skutečně hudbu v pátek v noci ztlumili. „Vše zatím probíhá dle domluvy s pořadatelem. Prostor hřbitova je střežen městskou policií. Pořadatel zajistil sociální zázemí a koriguje si příjezd vozidel. Ve 22 hodin je domluveno ztlumení hudby,“ uvedl Špergl.

Technaři hudbu ztlumili, lidé se přesto neshodnou

Následně vedení města objíždělo ulice Mělníka kontrolovalo, zda hlavně v bytové zástavbě není slyšet hluk. Část lidí na sociálních sítích chválila, že situace je snesitelná.

„Na Chloumku není slyšet nic, ani v okolí. Nic, co by mohlo někoho rušit,“ napsala na Facebooku obyvatelka Mělníka Anna Rudy. „Přesně tak asi dvacet minut zpět jsem si říkala, jestli se to vůbec koná, že nic neslyším ani na blatech,“ dodala další z místních Verůnka Dvorná.

Naopak podle Jitky Veselé je hudba slyšet až v obci Střednice. „Duní to jako prase ,děkuji za to, že se normální lidi nemůžou po týdnu v klidu vyspat,“ napsala Anna Sixtová. „Zatím to duní až do Daminěvsi,“ přidal se Jiří Kliment.

Vedení města ale tvrdí, že organizátoři slib splnili a přestože k technu patří vysoká hlasitost, hudbu skutečně ztlumili. Určité dunění basů ale zřejmě v noci slyšet bude. V některých oblastech lidé podle místních mohly slyšet v pátek večer také hlasitou hudbu z Řipské pouti.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *