V kontejneru v Plzni uhořel muž. Foto: HZS Plzeňského kraje

V kontejneru na odpad v Plzni dnes uhořel muž, nemohl ven

Neštěstí se odehrálo dnes ráno v Plzni. V kontejneru na odpad tam uhořel muž. Měl hned dvojitou smůlu, že se v kontejneru zasekl a navíc uvnitř zřejmě nešťastnou náhodou založil požár.

Zemřelý muž měl opravdu velkou smůlu. Zasekl se totiž v nádobě na elektro odpad umístěné v ulici Pod Záhorskem v Plzni. Zvenčí byla vidět jen jeho hlava a ruce. Kontejnery jsou totiž opatřené mechanismem, který zabraňuje, aby uložené elektro zařízení vypadlo ven, případně, aby jej někdo vykrádal.

Požár uvnitř založil sám. Byla to nehoda

Muž, který z nejasných důvodů vlezl dovnitř, se pak zasekl a nemohl ven. Shodou nešťastných náhod navíc v kontejneru začalo hořet. Podle hasičů založil požár on sám, není jasné, zda si chtěl uvnitř posvítit zapalovačem, nebo si ve stresové situaci zapálit cigaretu.

Hasiči se nešťastníka snažili co nejrychleji dostat ven. „Vytvořili jsme z boku otvor, jímž jsme uhasili vnitřek, poté jsme kontejner otevřeli pomocí rozbrusu. Samotné vyprošťování nebylo vůbec snadné,“ vysvětluje mluvčí HZS Plzeňského kraje Petr Poncar.

Vzhledem k zaklínění těla ve vhozovém mechanizmu nešlo jen vyříznout bok nádoby, která i tak je z poměrně robustního materiálu. Nakonec bylo už příliš pozdě, lékař na místě konstatoval úmrtí.

„Požár uvnitř kontejneru svým nedbalostním jednáním při manipulaci s otevřeným ohněm způsobil přímo nebožtík,“ potvrdil Poncar.

Plzeňská policie již zná totožnost podezřelého a také policisté potvrdili, že cizí zavinění bylo na místě předběžně vyloučeno. „Byla nařízena soudní pitva,“ dodali policisté.