Takto pátrali policisté po vrahovi v Klánovickém lese, vypátrat ho nestihli. Foto: PČR

Útočník v Kunratickém lese napadl seniora, včera vzal ženu sekerou!

Útočník napadl seniora v Kunratickém lese! Včera podle policie napadl i ženu sekerou u Hostavického potoka a u Kyjského rybníka našli zavražděného muže!

V okolí Kunratického lesa u Prahy probíhala v pátek velká pátrací akce po útočníkovi, který napadl seniora při běhání v lese. Ten byl převezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. „Do akce se zapojil i policejní vrtulník. Kriminalisté zjišťují další okolnosti celého případu,“ informovala Policie ČR.

V pátek odpoledne ale pátrání skončilo úspěchem. “Policisté právě zadrželi muže podezřelého z napadení několika lidí v Kunratickém lese a ženy napadené sekerou v Hostavicích,” informovala Policie kolem 14. hodiny.

Na ženu zaútočil sekerou

Zároveň tak potvrdila, že útočníka spojuje i s dalším napadením. Včera totiž někdo napadl ženu, která šla po ulici U Hostavického potoka v Praze 9 s kočárkem. „Zatím neznámý pachatel měl na ulici na poškozenou zaútočit sekerou a zranit ji na hlavě,“ uvedla Policie ČR.

Také senior z Kunratického lesa byl zraněný na hlavě. Mluvčí pražské záchranky Jana Poštová uvedla, že záchranáři měli v péči přibližně 70 letého muže s otevřeným poraněním hlavy. “Po primárním ošetření byl pacient při vědomí a transportován na nejbližší traumatologickou ambulanci,” uvedla Poštová.

Mrtvola u potoka

Teď už je zřejmé, že spolu oba případy souvisely. Může souviset i třetí případ? Včera bylo nalezeno tělo mrtvého muže u Kyjského rybníka. Podle policie byl muž zavražděn! „Protože je to vzdušnou čarou asi 1,3 kilometru od místa útoku sekerou, musíme se zabývat i skutečností, že spolu mohou případy souviset. V tuto chvíli ale není žádná přímá indicie, že by tomu tak bylo,“ sdělila dále Policie ČR.

Na to zda spolu všechny případy souvisely, odpoví probíhající policejní vyšetřování.

Je možné, že útočníka inspirovala loňská tragická událost, kdy vrah David Kozák v jiném – Klánovickém lese – zastřelil mladého tatínka a jeho teprve dvouměsíční dcerku v kočárku? Bohužel se ukázalo, že si právě tam Kozák cvičil střelbu z dlouhé zbraně na lidi před hrůzným útokem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy na Palackého náměstí, kde před Vánoci zastřelil 15 lidí!

Ukázalo se, že taková místa, jako jsou městské lesy, jsou pro útočníky bohužel ideálním místem. V okolí nejsou často žádné kamery, je tam minimum svědků a pachatel se schová v porostu, případně rychle zmizí, aniž by jej někdo spatřil.

Ani Davida Kozáka se i přes masivní pátrací akci a zapojení všech policejních složek nepodařilo najít dříve, než zaútočil znovu. Jak policie přiznala, v lese bez kamer a svědků je takové pátrání velmi složité.