Požár v Otrokovicích už mají hasiči pod kontrolou. Foto: HZS Zlínského kraje

Požár v Otrokovicích byl největší za poslední roky, jeden hasič se popálil!

Od středečního rána bojovali hasiči s požárem průmyslového areálu v Otrokovicích na Zlínsku. Jedná se o jeden z největších požárů na Zlínsku za poslední roky.

Od středečních brzkých ranních hodin zasahují desítky profesionálních i dobrovolných hasičů u rozsáhlého požáru v Otrokovicích na Třídě Tomáše Bati (lokalita Baťov). Na místě hoří hala a k ní připojené obchodní prostory. Byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu.

Zásah je pro hasiče vzhledem k počasí velmi náročný venkovní horko spojené s žárem od požáru představují obrovskou zátěž a hrozbu na dehydrataci či kolaps hasič. „V průběhu zásahu se popálil jeden ze zasahujících hasičů a byl převezen do nemocnice,“ informoval mluvčí HZS Zlínského kraje Adam Fuksa.

Na místě hasiči zřídili štáb velitele zásahu a povolali jednotka s dronem z Vyškova pro komplexnější pohled z výšky na celý prostor požářiště. Kolem desáté hodiny se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu a již se dál nešíří. Dohašování a následné práce ale budou pokračovat nejspíš větší část středečního dnes.

V Otrokovicích zasahují i příslušníci chemické laboratoře z Frenštátu pod Radhoštěm, kteří měří koncentraci škodlivin v ovzduší. V tuto chvíli se na místě události nachází 38 jednotek, 200 hasičů a 67 kusů hasičské techniky,“ uvedli hasiči kolem poledne.

Na místě se již nachází též vyšetřovatel požáru, příčina požáru a výše škody ale zatím nejsou známé.