Zásah záchranářů u požáru ubytovny v Kralupech nad Vltavou. Foto: ASČR

Požár ubytovny v Kralupech nad Vltavou: 7 zraněných lidí!

Při požáru ubytovny v Kralupech nad Vltavou se zranilo ve středu odpoledne 5 lidí. Jednu pacientku záchranáři transportovali vrtulníkem do nemocnice.

K požáru ubytovny došlo v Kralupech nad Vltavou ve středu před 13. hodinou. „Evakuujeme osoby, které se nacházejí uvnitř. Vyhlášen je 2. stupeň požárního poplachu,“ sdělil mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář.

„Na místo míří také náš evakuační autobus pro zajištění tepelného komfortu evakuovaných,“ dodal Bakalář.

Na místě zasahují také záchranáři. „Operační středisko na místo posílá 4 záchranářské posádky, lékaře a Leteckou záchrannou službu Praha a Leteckou záchrannou službu Hradec Králové,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Ve 13.15 hasiči informovali, že stále provádí průzkum všech bytových jednotek, aby si byli jisti, že uvnitř nikdo nezůstal. “Hasební zásah probíhá, nasazena byla přetlaková ventilace k odvětrání objektu, na místo míří jednotka předurčená na ochranu obyvatelstva pro komfort zasahujících i zasažených osob,” uvedl Bakalář.

Kolem 13.30 hodin hasiči informovali, že prošli všechny bytové jednotky a uvnitř se už nikdo nenachází. “Máme už také nahlášenou lokalizaci požáru,” dodal Bakalář. Požár se tak už tedy dál nešíří.

Všichni obyvatelé ubytovny jsou už podle Novákové z budovy evakuováni. “V péči jsme měli 7 pacientů. Jedna pacientka bude převezena sanitkou do nemocnice na Homolce, druhá pacientka byla transportována vrtulníkem do nemocnice v Mostě, dva lehce nadýchané muže vezeme do nemocnice ve Slaném a Mělníku, dva lidé podepsali negativní revers,” uvedla Nováková.