Požár tržnice v Chomutově. Foto: HZS

Požár tržnice v Chomutově způsobilo dítě pyrotechnikou!

Rozsáhlý požár tržnice Flora v Chomutově zapříčinila zábavná pyrotechnika. Lidé už se po noční evakuaci bytů mohli vrátit domů.

Požár zachvátil v noci tržnici Flora v Písečné ulici v Chomutově. Jak jsme vás v noci informovali, hasiči vyhlásili 2. stupeň požárního poplachu a museli evakuovat osoby ze dvou restaurací a 60 bytových jednotek blízkého panelového domu.

„Hasební práce probíhaly celou noc až do ranních hodin. Byly prováděny pravidelné přestávky zasahujících hasičů na odpočinutí a občerstvení. Ve 2:07 hodin byl požár lokalizován. Byl zredukován počet hasebních proudů a nyní se daří požár likvidovat,“ informovali ráno hasiči Ústeckého kraje.

Policie uvedla, že provádí prvotní úkony prověřování, v dopoledních hodinách provede ohledání místa činu. „Evakuovaní, kteří přečkali noc v tělocvičně školy, se již mohou vracet domů,“ dodali policisté dnes ráno.

Požár způsobilo dítě pyrotechnikou

Už je také jasnější, jak požár pravděpodobně vznikl. „Policisté šetřením zjistili osobu, jejíž jednání s největší pravděpodobností zapříčinilo vznik požáru. Jedná se o dítě mladšího školního věku, které krátce před vznikem požáru směrem k místu jeho vzniku odpalovalo pyrotechniku,“ sdělila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

„Vzhledem k věku osoby nebudeme poskytovat bližší informace,“ dodali policisté.