Pražským hasičům se ztratil služební pes Jax. Foto: Matěj Bartošík

Pátrání po služebním psovi pražských hasičů. Spadla na něj prkna a utekl!

Pražští hasiči hledají služebního psa! Pomáhá zachraňovat lidské životy, teď potřebuje pomoc lidí. Lekl se, když na něho spadla prkna v truhlářské dílně v Praze Řeporyjích.

Ztratil se služební pes hasičů Praha. Umí vyhledávat lidi zasypané v sutinách ať již při zřícení domu, při zemětřesní nebo při jiných přírodních katastrofách. Je to perfektně a náročně vycvičený služební pes pražských hasičů. Teď však potřebuje naopak pomoc lidí.

Služební pes pražských hasičů byl nalezen mrtvý, srazil jej vlak. Více informací tady.

“Hasiči Praha prosí o pomoc veřejnost při pátrání po zaběhnutém služebním psovi,” informovali dnes odpoledne poté, co se jej psovodovi nepodařilo najít. Ztratil se dnes, v neděli 27. srpna kolem 10. hodiny v Praze Řeporyjích.

„Bude vystrašený, protože na něj spadla prkna v truhlárně a v panice utekl. Jinak je poslušný a přátelský,“ sdělil psovod hasičů Praha Matěj Bartošík. Čtyřletý pes se jmenuje Jax. Telefon na majitele je 702062573. „Za sdílení a pomoc moc děkuji,“ uvedl Bartošík.

Pátrání po psovi už rozjel i starosta Řeporyjí Pavel Novotný, který je přitom nyní s rodinou u moře. “Vím o tom, organizují pátrání v z Mallorcy. “Celá naše tajná služba je na nohou, dobře to dopadne,” řekl s nadsázkou starosta Novotný.

Ztracený pes pražských hasičů byl nalezen mrtvý, srazil jej vlak!