Nová Škoda Kodiaq. Foto: Škoda

Nová Škoda Superb a Kodiaq jdou do prodeje, ceny začínají nad milionem!

Dvě nedávno představené novinky automobilky Škoda Superb a Kodiaq vstupují do prodeje na českém trhu. Známe ceny!

Škoda Auto zahajuje prodej nových modelů Škoda Kodiaq a Škoda Superb. Ceny obou modelů začínají nad milionem korun. Objednávky na oba modely od dneška začínají přijímat všichni autorizovaní prodejci v Česku. Další pohonné jednotky, jakož i provedení liftback, rozšíří nabídku modelové řady Superb v průběhu roku 2024.

Nedávno představený Superb do prodeje vstupuje nejprve ve variantě kombi s motorizací 2,0 TDI 110 kW a automatickou převodovkou DSG. Vlajková loď mladoboleslavské automobilky portfolia modelů se spalovacími motory bude na tuzemském trhu dostupná ve 2 výbavových stupních za doporučené prodejní ceny od 1 035 000 Kč včetně DPH.

Superb nabídne inovativní bezpečnostní systémy, širokou škálu individuálních výbavových prvků i důraz na ekologii. Na českém trhu se nový Superb Combi nabízí ve 2 výbavových stupních. Už základní verze Selection se může pochlubit mimořádně bohatou standardní výbavou, přičemž mnohé položky mezigeneračně přibyly.

Jedná se například o parkovací senzory vpředu i vzadu, parkovací kameru vzadu, tempomat s inteligentním omezovačem rychlosti, komfortní přední sedadla s částečně elektrickým nastavením, 17palcová litá kola Mintaka a mnoho dalšího.

Nové největší SUV Škody se spalovacím motorem Kodiaq nejlevněji pořídíte za 1 040 000 Kč včetně DPH za verzi Selection s motorem 2,0 TDI 110 kW ve spojení s automatickou převodovkou. Škoda za to ale slibuje bohatou výbava již ve standardu.

Ostatní motorizace budou nabíhat v průběhu roku 2024. Všichni autorizovaní obchodníci značky Škoda na území ČR začali přijímat objednávky, první vozy budou zákazníkům k dispozici ve druhém čtvrtletí roku 2024.

Bohatá základní výbava Selection u Kodiaqu zahrnuje například LED přední světlomety s asistentem dálkových světel, hlídání mrtvého úhlu, asistent udržování jízdního pruhu, asistent rozjezdu do kopce, rozpoznávání dopravních značek s hlídáním rychlosti, parkovací senzory vpředu a vzadu, parkovací kameru, 10palcový virtuální kokpit, světelný i dešťový senzor, třízónovou klimatizaci Climatronic, vyhřívání předních sedadel, bezdrátové nabíjení telefonu a mnoho dalších komfortních i bezpečnostních prvků.