Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi. Foto: OH. Kopalová

Nemocnice v Mladé Boleslavi byla bez elektřiny, musela zastavit operace!

Bez elektrického proudu se ocitla Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, která je spádová pro více než sto tisíc lidí v regionu. Záchranka musí směřovat pacienty jinam.

Porucha elektrické rozvodny v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi způsobila několikahodinový výpadek dodávek elektřiny. Podle informací ČRzpráv kvůli havárii vody nateklo do rozvodny, která následně zkratovala.

Následkem toho musela nemocnice dočasně odklonit příjem dalších pacientů od Zdravotnické záchranné služby. Přesunuta byla také jednotka intenzivní péče na jiné oddělení. „Pro nás je priorita zajistit péči o stávající pacienty. Dokončili jsme zahájené operace a následně byl další operační plán přerušen. Záchranka dostala informaci, aby prozatím nepřivážela další pacienty,“ sdělila mluvčí Klaudiánovy nemocnice Hana Kopalová.

Podle mluvčí momentálně nemocnice dostává elektřinu ze záložních generátorů, ty dokážou zajistit základní chod nemocnice. „Na to provádíme i pravidelné kontroly a cvičení, abychom na takové situace byli připravení,“ sdělila Kopalová. Podle ní již vedení nemocnice intenzivně zajišťuje dodávku nového zařízení do rozvodny.

„Doufáme, že kolem 18. hodiny večer budou dodávky elektřiny obnoveny, je nutné nejprve provést vysušení rozvodny,“ sdělila Kopalová odpoledne. Nakonec se vše zvládlo rychleji a dodávky proudu byly obnoveny kolem 16. hodiny.