Hasiči bojují hlavně s požáry trávy, polí a lesů. Foto: HZS

Hoří skoro všude. Hasiči za dnešek evidují už 140 požárů

Nebývalé množství práce mají hasiči v tomto horkém počasí po celé zemi. V plné výstroji musí bojovat s požáry polních i lesních porostů. Ze sobotu evidují už 140 požárů.

„Dnes nám hoří skoro celý kraj,“ posteskla si odpoledne mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. A nebyla daleko od pravdy, jen středočeští hasiči řešili desítky požárů.

V podvečer hořel travní porost například v Pertoltici na Kutnohorsku, v Klobukách na Kladensku, v Kosově Hoře na Příbramsku, v Ostředku na Benešovsku a na mnoha dalších místech.

„Za dnešek evidujeme už přes 140 požárů, ve více než polovině případů zasáhl oheň polní a travní porost, stohy nebo posekaná strniště,“ informovali hasiči za celou republiku.

„Svědčí to o tom, že v okolním prostředí panuje velké sucho. Buďte maximálně opatrní a vyvarujte se použití otevřeného ohně v přírodním prostředí,“ upozorňují hasiči.

Dnes mimo jiné hasiči bojovali s požárem bývalé dřevěné restaurace u kempu Trhovky u Orlické přehrady. Vyjížděli ale také k lidské tragédii. V Kladně se totiž zapálila žena a utrpěla vážná zranění.