Výbuch domu v Otinovsi na Prostějovsku. Foto: HZS OLK

FOTO: Výbuch domu na Prostějovsku! Uvnitř našli mrtvého člověka

V obci Otinoves na Prostějovsku došlo ve čtvrtek k výbuchu v rodinném domě. Uvnitř byl nalezen mrtvý člověk, dům patří pyrotechnické firmě.

K výbuchu domu a poškození dalších domů v okolí došlo ve čtvrtek Otinovsi na Prostějovsku. „Co bylo příčinou výbuchu, zjišťujeme,“ informovala Policie ČR. Událost má tragické následky. „Na místě byla nalezena jedna osoba bez známek života,“ dodali policisté.

„Na místě zasahovalo 8 jednotek hasičů, následkem exploze došlo k poškození několika okolních střech rodinných domů,“ upřesnil mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák

Hasiči podle něho likvidovali také požár střešní konstrukce a přístaveb. Hasiči a zdravotníci na místě komunikovali s obyvateli okolních domů, někteří obyvatelé z preventivních důvodů prošli kontrolou zdravotníků na místě.

Příčinu výbuchu vyšetřuje policie, nicméně podle hasičů patří dům, v němž k výbuchu došlo, firmě, která se zabývá zábavní pyrotechnikou.

“Smrtelné zranění utrpěl muž, který zde měl provozovnu se zábavní pyrotechnikou. Místo aktuálně ohledávají policejní pyrotechnici,” doplnila odpoledne policie s tím, že případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.