Požár penzionu v Tanvaldu, Raisově ulici. Foto: Marek Šturm

FOTO, VIDEO: V Tanvaldu hořel penzion, zranili se 4 lidé, škoda je 10 milionů

Požár penzionu v Tanvaldu hasili od pátečního rána hasiči v Raisově ulici. Vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Uvnitř bylo několik lidí, zranili se čtyři lidé.

Budova bývalého penzionu hořela od pátečního rána v Tanvaldu, Raisově ulici. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Na místě zasahuje několik jednotek hasičů a záchranáři. Podle dostupných informací se jednalo o budovu Českých drah.

V penzionu byli před vypuknutím požáru lidé. „Několik mužů postávalo po požáru venku jen v trenkách. Jednoho pána odvážela sanitka, zřejmě se nadýchal zplodin,“ popsala obyvatelka ulice pro ČRzprávy. “V souvislosti se zásahem evidujeme 4 zraněné osoby,” upřesnili hasiči.

Hasiči se obávali, aby se část konstrukce penzionu nezřítila. “Ukončili jsme hasební práce uvnitř budovy z důvodu nestabilních konstrukcí zasažených požárem. Na likvidaci požáru používáme dvě zařízení CCS Cobra z výškově techniky a další vodní proudy,” upřesnili hasiči HZS Libereckého kraje.

Kouř stoupající z požáru byl vidět kilometry daleko od Tanvaldu. Horní část konstrukce penzionu se ocitla celá v plamenech. Hořela boční konstrukce, střecha a podkroví. Příčinu požáru budou zjišťovat vyšetřovatelé po jeho uhašení. Podle místních se ale v domě předělávaly pokoje. Může tedy jít o technickou závadu. Škoda půjde do milionů.

“Požár se rozšířil do konstrukcí celé střechy a některých částí pláště budovy. Velitel zásahu zřídil štáb ke koordinaci hasebních prací,” upřesnili uvedli hasiči odpoledne. Hasební práce ukončily až po 17. hodině odpoledne.

“Požár byl zlikvidován. Předběžná výše škody je odhadnuta na 10 milionů a uchráněné hodnoty jsou ve výši 5 milionů. Na požářišti zajišťuje dohled místní dobrovolná jednotka. V sobotu dopoledne proběhne vyšetřování příčin vzniku požáru společně s policií,” dodali hasiči.

VIDEO: Požár penzionu v Tanvaldu. (Pro přehrání videa povolte cookies.) Video: Michaela Muchová