Požár v Psychiatrické léčebně ve Šternberku. Foto: HZS OLK

FOTO: V léčebně ve Šternberku v noci hořelo, 9 pacientů evakuovali

Kvůli požáru na oddělení Psychiatrické léčebny ve Šternberku muselo být v pátek v noci evakuováno 9 pacientů. Oddělení bylo silně zakouřené.

K požáru došlo v pátek v noci v Psychiatrické léčebně ve Šternberku. „Průzkumem první jednotky hasičů potvrdily husté zakouření v chodbě s prostupem do jedné z izolačních místností, kde zahořela boční ochranná a izolační stěna,“ informovali hasiči HZS Olomouckého kraje.

Kouř zamořil celé oddělení, devět pacientů proto muselo být evakuováno. „K celkové likvidaci byl využit hasební proud typu “C”. Naštěstí včasným zásahem nedošlo k výraznému rozhoření s prostupem i do dalších vedlejších místností i vyšších pater,“ uvedli hasiči.

V dýchací technice s využitím nastavovacích žebříků hasiči otevřeli okna a s využitím pomocné přetlakové ventilace patro postupně odvětrali.

„Co stojí za přesnou příčinou vzniku je v tuto chvíli v šetření, není zde vyloučena i nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm,“ uvedli hasiči.

I když personál evakuoval celkem devět hospitalizovaných, vše se obešlo bez zranění. „Výše škody bude stanovena po celkové kontrole, není zde předpoklad výrazné škodní události,“ dodali hasiči.