Lipová lázně: pátrání po posádce utopeného auta pokračuje. Foto: PČR

FOTO: Pátrání po mladících z utopeného auta v Lipové pokračuje, přijeli specialisté na řeky!

Policie nevzdává pátrání po třech mladých lidech, kteří minulou sobotu zmizeli, když jejich auto strhla rozvodněná řeka Staříč v Lipové-lázních na Jesenicku. Dnes přijeli pátrat také vodní záchranáři – specialisté na řeky.

V Lipové-lázních a dalších lokalitách na Jesenicku dnes policisté pokračují v pátrací akci po třech pohřešovaných mladých lidech z auta, které strhla rozvodněná řeka Staříč.

Lipová-lázně pátrání po posádce pokračuje

„Pátrání je zatím bezvýsledné. Policisté si na pomoc přizvali i specialisty z vodní záchranné služby,“ informovala dnes policejní mluvčí. Pátrání je ale složité, v řece je stále silný proud, na mnoha místech je navíc zanesená stromy a kamením.

V autě měli být tři lidé ve věku kolem 18 let, původně v něm seděli čtyři, jednomu mladému muži se ale podařilo dostat ven, než vůz strhla rozbouřená řeka. Následně auto se zbytkem posádky zmizelo pod hladinou.

Bylo to v den, kdy v regionu začínaly ničivé povodně, kdy i z malých potoků se během chvíle stávaly rozbouřené řeky. Auto zmizelo v obci Lipová-lázně v sobotu večer, jen pár hodin potom celou obec vyplavila obrovská vlna vody, která zničila silnice, infrastrukturu i některé domy.

Po autě pátrali hned, šlo ale o život

Záchranáři ihned po zmizelém autě začali pátrat. Na pomoc ještě večer přijeli i vodní záchranáři z Českého červeného kříže se speciálním vozidlem. Po posádce pátrali asi hodinu, pak už se ale i jejich auto začalo potápět a i záchranářům šlo o život. Museli proto pátrání vzdát.

Tento týden bylo nalezeno jejich zcela zničené auto asi půl kilometrů od místa, kde se potopilo. Posádka v něm ale nebyla.

Ani týden po zmizení se tři mladí nenašli a naděje, že jsou na živu, je proto stále menší. Jejich rodiny žijí už několik dnů v obrovském strachu, o svých dětech dosud nemají žádné zprávy.

FOTO: Posádku hledají vodní záchranáři

Mladíci, které vzala řeka v Lipové, se stále nenašli, takto dopadlo jejich auto

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *